EKONOMİ Haber Girişi : 04 Nisan 2011 13:53

İstanbul Fatih Hürrem Çavuş Camiinde güzel programlar devam ediyor

İstanbul Fatih Hürrem Çavuş Camiinde güzel programlar devam ediyor

Kutlu ve mutlu doğum öncesi, cemaat arasında 03 Nisan 2011 Pazar günü sabah namazından sonra 40 hadisi şerifi ezbere okuma yarışması yapıldı.

Hürrem Çavuş Camii İmam-hatibi Metin KAÇAR’ın verdiği bilgiye göre; daha önceden cemaate dağıtılan 40 Hadis-i şerifi ezberleyip cemaat önünde ve bir jüri huzurunda en güzel şekilde okuyarak jüri tarafından 1. olarak ilan edilen yarışmacının Umre ile ödüllendirileceği duyurulmuştu. Cemaatimizden gençler ve yaşlılar, verilen Hadis-i şerifleri ezberlediler. 01 Nisan 2011 Cuma günü yapılan ön eleme sonucu 4 kişi yarışmaya katılmaya hak kazanmıştır.

03 Nisan 2011 Pazar günü sabah namazından sonra “Nişanca Mehmet Paşa Camii İmam-Hatibi Abdullah ASLANER, Kefevi Camii İmam-Hatibi İbrahim MEMİŞ, Hacı İsa Camii İmam-Hatibi Ali Kemal YILMAZ, Hacı İsa Kur’an Kursu öğreticisi Mehmet ŞİŞMAN, Bıçakçı Alaaddin Sofular Camii İmam-Hatibi Mülayim ÖZMETİN ve Bıçakçı Alaaddin Unkapanı Camii İmam-Hatibi Hamza ÖZDEMİR” hocalarımızdan oluşan jüri huzurunda yapılan finalde 40 hadis-i Şerifi usul ve adabına uygun olarak en güzel şekilde ezbere okuyarak jüri üyelerinin tamamının takdirlerini kazanan Orhan ATEŞ birinci ilan edilmiştir. Jürinin birinciyi ilan etmesinden sonra jüri heyeti başkanı Abdullah ARSLANER hocamız 40 Hadis-i Şerifi ezberlemenin önemiyle ilgili bilgiler vererek mini bir sohbet yapmıştır.

Daha sonra söz alan Hürrem Çavuş Camii İmam-Hatibi Metin KAÇAR birinci olan kardeşimizin, kendisi için en uygun olan bir zamanda Umreye gönderileceğini belirterek programa teşrif eden jüri üyesi hocalarımıza, yarışmacılara ve katılan cemaate teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Ayrıca Hürrem Çavuş Camii’nde 40 gün sabah namazını camide ara vermeden cemaatle kılanlar arasından yapılan kurada Umreye gitmeye hak kazanan ve Metin KAÇAR hocamızla Umreye giden Yusuf YANAR beyefendi bir teşekkür konuşması yaparak duygularını ifade etti. Program Mülayim ÖZMETİN hocamızın Kur’an tilavetinin ardından cami içinde cemaate verilen kahvaltı ile son buldu.

/