EKONOMİ Haber Girişi : 10 Ekim 2011 16:19

Isparta Şarkikaraağaç Müftülüğü Tarafından Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Dolayısıyla Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi

Isparta Şarkikaraağaç Müftülüğü Tarafından Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Dolayısıyla  Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri olması dolayısıyla geçen senelerde olduğu gibi, bu sene de İlçe Müftülüğümüz tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Hafta dolayısıyla gerçekleştirilen faaliyetler şunlar:
1-    Hafta dolayısıyla ilçenin değişik yerlerine ve cami girişlerine  bez ve kağıt afişler asılarak haftanın önemine dikkat çekildi.

2-    Tüm camilerimizde, cemaat işbirliğiyle genel bir temizlik yapıldı. Camilerin ses sistemleri, elektrik tesisatları gözden geçirilerek, tespit edilen eksiklikler giderildi.

3-    Hafta dolayısıyla din görevlileri tarafından onlarca hatimler okundu.

4-    05/10/2011 Çarşamba günü Merkez Camikebir’ de müteveffa din görevlileri, hayatta olanların ebediyete göç eden yakınları, cami cemaatinin geçmişleri için mevlid-i şerif okundu ve akabinde din görevlileri tarafından okunan hatm-i şeriflerin duası yapıldı.

5-    Cami ve Çocuk Buluşması temasıyla kutlanan bu hafta dolayısıyla, 06/10/2011 Perşembe günü saat 10:30’ da Milli Eğitim Müdürlüğümüzce belirlenen İlköğretim okullarından gelen öğrencilere Merkez Camikebir gezdirildi ve cami hakkında İlçe Müftüsü Seyfettin KOCAOĞLU tarafından bilgi verildi. Bu ziyaret esnasında camiye ait bölümler; Mihrap, Kürsü, Mahfil, Son Cemaat Yeri, Kubbe, Minare, Revak  gibi detaylar hakkında bilgi verildi. Din hizmetlerinin yürütülmesinde çalışan Müftü, Vaiz, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım hakkında bilgi verildi. Program sonunda da tüm öğrencilere kek ve meyve suyu ikram edildi. Ayrıca, İlçemiz Çarıksaraylar, çiçekpınar, Göksöğüt kasabalarında da aynı şekilde öğrencilere camiler gezdirildi ve cami görevlileri tarafından caminin dindeki yeri ve cami müştemilatında bulunan kısımlar hakkında bilgi verildi ve çeşitli ikramlar yapıldı.

6-    06/10/2011 Perşembe günü saat 14:00’de tüm cami ve kuran kurslarında çalışan din görevlileri ve ilçede ikamet eden emekli din görevlileriyle birlikte kaynaşma amaçlı olarak birlikte yemek yendi. Yemeğe İlçe Kaymakamımız Okan LEBLEBİCİER, İlçe Belediye Başkanı, garnizon komutanı, Emniyet Müdürü ve diğer daire müdürleri de katılarak din görevlilerinin bu gününde onlarla bir arada bulunarak haftalarını kutladılar.

7-    07/10/2011 Cuma günü ise Merkez Camikebir’ de, merkezi sistemle yapılan vaazda camilerin dini ve sosyal hayattaki yeri ve önemi ile haftanın öznesini teşkil eden din görevlilerinin sorumluluklarıyla, bulundukları mevki itibariyle saygıdeğer konumlarının korunması konusunda vaaz edildi.