EKONOMİ Haber Girişi : 10 Şubat 2011 11:46

İşitme Engelliler İslamiyeti İşaret Diliyle Öğreniyor

İşitme Engelliler İslamiyeti İşaret Diliyle Öğreniyor

Antalya Manavgat Müftülüğü'nün işitme engellilere yönelik 'Dinimi Öğreniyorum' kursu Çağlayan Camii'nde yatsı namazı sonrası başladı. Kursa ilk günde 15 işitme engelli katıldı. Manavgat Müftüsü Halil Taş, ilçede 60 işitme engelli erkeğin bulunduğunu, derslerin her çarşamba Çağlayan Camii'nde aralıksız devam edeceğini söyledi. Kurs süresince işitme engellilere işaret diliyle İslamiyet hakkında genel bilgilendirme yapacaklarını belirten Taş, abdest alımı ve namaz kılınmasını işaret dili öğretmeni Kuddisi Aydın'la birlikte uygulamalı göstereceklerini kaydetti. Taş, dersin ilk gününü Allah'ın varlığı, birliği, kainatın onun yüzü hürmetine yarattığı Gülleri Efendisi Hz.Muhammed(SAV) tanıma, kelime-i şehadet getirerek Müslüman olma ve namaz nasıl kılınarak ayırdıklarını belirtti. Taş, "İşitme engelli kardeşlerimize Külliye Camii'nde cuma namazı vaaz ve hutbelerini işaret diliyle anlatıyorduk. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB)'ımızın teşvikleri ve işitme engellilerin isteğiyle kursumuzu açtık. Hedefimiz Manavgat'ta işitme engellilere dinlerini A'dan Z'ye en  güzel şekilde öğretmek. Kurslarımız aralıksız devam edecek." diye konuştu.

Manavgat İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, derneklerine Antalya'da 200, Manavgat'ya 60 üyenin bulunduğunu belirtti. Manavgat Müftülüğü'nün işitme engellilere böylesi bir kurs açmasından ötürü çok memnun kaldığını belirten Aydın, Çağlayan Camii'ndeki derslerin yurt genelinde duyma engellilere yönelik model olacağına inandığını kaydetti. Aydın, "Manavgat Müftülüğü'nün dinimize öğrenmeye yönelik kursu bizleri duygulandırdı. Bazı arkadaşlarımız kurs için Antalya'da geldi. Cuma vaazı ve hutbenin işaret diliyle anlatımı yetersizdi. Yüzyüze anladım daha doyurucu." dedi.

İşitme engelli Ömer Öztürk'te yaptığı konuşmada böyle bir kursa ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Öztürk, bu tür derslerin işitme engellilerin dinini öğrenmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydetti. İşitme engelli Aziz Gömeç'te kurstan çok memnun kaldığını ifade etti.