ERZURUM Haber Girişi : 16 Mayıs 2016 13:19

İŞADAMI ŞEKER, HAYRINA 22. KURAN KURSUNU KENDİ KÖYÜNE YAPTIRDI

İŞADAMI ŞEKER, HAYRINA 22. KURAN KURSUNU KENDİ KÖYÜNE YAPTIRDI
Türkiye'nin değişik illerinde şimdiye kadar hayrına 21 kuran kursu yaptıran Tekmanlı işadamı Ali Şeker 22. kuran kursu da kendi köyüne yaptırdı.
Türkiye'nin değişik illerinde şimdiye kadar hayrına 21 kuran kursu yaptıran Tekmanlı işadamı Ali Şeker 22. kuran kursu da kendi köyüne yaptırdı. 
İş adamı Ali Şeker tarafından Tekman'ın Turnagöl köyünde yaptırılan Kız Kuran Kursu ve yeniden inşa edilen köy Cami yapılan törenle hizmete açıldı. Törene Vali Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Tekman Kaymakamı Lütfullah Ün, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, İl Müftü Vekili Celal Büyük, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.
Okunan Kuran-ı Kerim'in ardından yaptığı konuşmada yaptırılan Kuran Kursu ve cami ile ilgili davetlilere bilgi veren iş adamı Ali Şeker, dini eğitime ağırlık verip, kuran kurslarını çoğaltmak için burada olduklarını, bu hizmetlerini devam ettireceğini belirtti. Bu yıl Karayazı ve Karaçoban'da 8 yeni Kur'an Kursu müjdesi veren Ali Şeker, bu Kuran Kurslarını Ramazan ayı içinde tamamlamayı düşündüklerini söyledi.
Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'da yaptığı konuşmada, Ali Şeker'e bu güzel hayır işlerinden dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.
"Önümüzdeki yıllarda yetişecek gençlik işte bu pırıl pırıl kızlarımız gibi olacak, bizim geleceğimiz bu" diye konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ'da , "bugün inançlarımızı Kur'ân'ımızı öğrenmek üzere hem fırsatımız var hem imkânımız var. Bugün yaşadığımız sıkıntıları, gelecekte yaşamayacak olmamızın teminatı işte bu kızlarımızdır. Ben inanıyorum ki bugün Tekman'da bu Kur'an Kurslarında okuyan pırıl pırıl yetişmiş bu kızlarımız, bizim çocuklarımızı yetiştirirken, o çocuklar Allah'ına, Peygamber'ine, dinine, bayrağına, milletine, vatanına bağlı insanlar olacaktır" diye konuştu.
"Şartlar ne olursa olsun, hayır işlerinde biz her yere gideriz" diye konuşan Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ta" ama bugün biz buraya ilimizde, bu bölgede bu kadar güzel hayır işleri yapan Ali Şeker'in daveti için geldik. Hakikaten gurur duyun. Böyle güzel hayırlar için Tekman'a da, Turnagöl'e de Erzurum' a da, tüm Türkiye'ye de Ali Şekerler lazım. Allah kendisinden razı olsun, ömrüne, malına bereket versin" diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Celal Büyük'ün yaptığı duanın ardından Kur'an Kursu ve yeni baştan yapılan Camii, protokol tarafından hizmete açıldı.
Etiketler : ali şeker
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.