GÜNCEL Haber Girişi : 16 Ocak 2010 15:27

İnsanlar dinlerini de dinsizliklerini de özgürce ifade etmeli

İnsanlar dinlerini de dinsizliklerini de özgürce ifade etmeli

• Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu tartışmalara neden olan Heybeliada Ruhban Okulu sorununun özgürlükler çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi. NTV’ye konuşan Bardakoğlu, “Bu konuda etik davranmak ve ilkesel olmak zorundayız. Biz bir Müslüman olarak ve Dyanet İşleri Başkanı olarak ben herkesin din özgürlüğü destekliyorum. Ben bu konuların özgürlük içinde çözüleceği kanaatindeyim” dedi.

KİLİSELER KİLİSE OLARAK KALSIN

Bardakoğlu, Türkiye’deki diğer dini azınlıkların da özgürlüklerden faydalanması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Mesela Tarsus’ta Sempol kilisesi vardı ve Hıristiyanlığın en eski en kadim kiliselerinden birisi. Müzeye dönüştürüldü. Ama biz kilise olarak devam etmesinden yanayız. Bırakalım kiliseler kilise olarak camiler cami olarak kalsın. İnsanlar özgürce dinlerini ve dinsizliklerini ifade edebilsinler. Bir başkasını anlayışla karşılamak demek onu onaylamak anlamına gelmez. Ataistte bu toplumda özgürce yaşasın. Ama bu Ataizmi onayladığımız anlamına gelmez ama Müslümanlar içinde aynı özgürlükleri talep etmemiz gerekir. Bir başkası Müslümanlara özgürlük vermiyor diyerek kendi coğrafyamızda başkasının özgürlüğünü kısamayız.”

Demokratik açılım sürecine destek verdiklerini belirten Bardaoğlu, gündemlerinden Kürtçe Kuran basımının olmadığını da açıkladı.