EKONOMİ Haber Girişi : 04 Aralık 2013 20:11

İnovasyon haftası etkinliklerine DAİB DAMGA VURDU

İnovasyon haftası etkinliklerine DAİB DAMGA VURDU

Geçtiğimiz hafta İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerine DAİB adeta çıkarma yaptı. 

28-29-30 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleşen, “Türkiye İnovasyon Haftası” etkinlikleri için Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinin desteği ile Bölge üniversitelerinden Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi ve Van Yüzüncüyıl Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan 80 kişilik bir ekiple çıkarma yaptı. 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefine giden yolda ihracat ve inovasyon bilincinin artırılması ve ihracata dayalı büyüme stratejisinin desteklenmesi amaçlarıyla, İstanbul Kongre Merkezi’nde organize edilen "Türkiye İnovasyon Haftası” etkinliklerine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çakmak ve Van 100. Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu da katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan başta olmak üzere, kamu ve iş dünyasının üst düzey temsilcilerinin katıldığı Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında, inovasyon, tasarım ve ar-ge alanında dünyaca ünlü isimler konuşma yaptı. Hafta etkinlikleri kapsamında ayrıca, yeni teknoloji ve üretim süreçlerinin daha etkin tanıtımı ve üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen ar-ge proje pazarları ve tasarım yarışmaları finalistleri ile üniversite öğrencileri ve akademisyenlerin ar-ge ve inovasyon temalı yüzlerce projesinin sergilendi.

Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğinin üçüncü gününde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Türkiye İnovasyon Haftası Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, “Ülkemizin geleceği gençlerimizin daha donanımlı olmaları, bilgi ve görgülerini artırmaları, ülkelerin geleceğinde hayati bir önem taşıyan inovasyon hakkında bilgi ve fikir sahibi olmaları düşüncesiyle, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından masrafları karşılanarak katılımları sağlanan akademisyen ve öğrencilerimizden programın fevkalade başarılı ve faydalı olduğu ve her yıl bu tür organizasyonlara başarılı öğrenci ve akademisyenlerin sponsorlar tarafından bir nevi ödül olarak finanse edilerek katılmalarının sağlanması gerekliliği vurgulanarak, organizasyona verdikleri katkılardan dolayı Birliğimiz Yönetim Kuruluna teşekkür etmişler.

İnovasyon haftası dolayısı ile İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ve üç gün süren etkinliğe, yaklaşık 25 bin kişi ziyaretçi olarak katılmış olup, programda özetle aşağıdaki konu başlıklı konferans panel ve sunumlar yapılmıştır” diye konuştu.