GÜNDEM Haber Girişi : 09 Ocak 2017 16:30

İngiliz bayraklı mont siyaseti karıştırdı!

İngiliz bayraklı mont siyaseti karıştırdı!
Aynı montu Kılıçdaroğlu giyseydi ne olurdu?

Konu malum... Karslı Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın geçen hafta Sarıkamış'ta, Sarıkamış Şehitleri anısına düzenlenen yürüyüş sırasında, giyindiği kayakçı montun üstünde İngiliz bayrağı vardı!

Hükümete yakın Yeni Söz gazetesinin, "İngiliz bakanın ne işi var Sarıkamış'ta" başlıklı kinayeli iğnelemesi hariç, aynı kulvardaki diğer gazeteler, bu "önemli ayrıntı"yı görmemeyi tercih etti!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ı'i yakından tanırız; kendisi ne İngiliz meftunu bir kimsedir, ne de mensubu olduğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gocunacak biridir. Halis muhlis vatanperver bir Müslüman'dır.

Kimsenin bundan şüphesi yok da, Bakan Bey'in bu "ihmali" de öyle basite alınacak türden bir durum değil.

Düşünün ki, aynı şeyi, misal; CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu yapsaydı! Koparılacak kıyameti tahmin etmek hiç de zor değil. Kalemleri birbirinden keskin AK Partili yazarlar, Kılıçdaroğlu'na günlerce bindirip duracaklardı.

Haksız da sayılmazlardı hani...

Fakat ne yazık ki "partizan yazarlık" söz konusu olunca, Ulaştırma Bakanı'nın sağ omzunda at nalı iriliğindeki o İngiliz Bayrağı, acar kalemlere bir "gül" gibi göründü!

İşte bu yüzden, bu yazarların bir kısmının toplum üzerinde inandırıcılığı yoktur. Çünkü: O yazarlara göre, aynı hatayı, destekledikleri partinin mensubu yapınca gayet "normal" bir şey; ama rakip partili biri yapınca anında "ihanet" oluyor!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'a o montu kim giydirdi bilmiyoruz. Şurası muhakkak ki, Bakan Bey, sağ omzundaki İngiliz bayrağını görseydi o montu giyinmezdi. Tamam da; bu "ağır ihmal"in bir bedeli olmayacak mı?

Haşim NURGAZİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.