ERZURUM Haber Girişi : 14 Mayıs 2018 00:12

Imar Barışı, New City için de uygulanacak mı?

Imar Barışı,  New City için de  uygulanacak mı?
Mağdurların gözü kulağı yapılacak açıklamada
Önümüzdeki Temmuz'da icra yoluyla satılacaktı!
Palandöken gazetesi

Binlerce kaçak yapı yasal olacak

AK Parti hükümetinin geçtiğimiz hafta çıkardığı ve adına "İmar Barışı" dediği yeni yasal düzenleme ile ülke genelinde binlerce konut kaçak olmaktan çıkarılarak ruhsatlı ve imarlı hale getirilecek. Yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte gözler yeniden 1500 kişiyi ilgilendiren New City Konutları'na çevrildi.

Sekmen ne diyecek
New City Konutları, ruhsatı olmadığı, fazla kat çıktığı ve belediye ile yaşadığı borç yüzünden, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulmuştu. İmar Barışı'na göre tam da bu kapsama giren binlerce yapı için af geldi. Şimdi herkes aynı soruyu soruyor: New City ne olacak?

İcra kararı devam eder mi?
Elbette ki bu soruya en sağlıklı cevabı Büyükşehir Belediyesi verecek. Ancak diğer taraftan ise, aynı konutların icra yoluyla satılması için Erzurum Adliyesi  ilan yayımlandı. Yayımlanan açık artırma ilanına göre, söz konusu yarım inşaat  bu yıl 4 Temmuz'da 11 milyon 374 bin 594 lira açılış bedeli ile satışa çıkarılacak.




Etiketler : imar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.