GÜNCEL Haber Girişi : 17 Haziran 2010 19:37

İmam Hatip ve Müezzin adaylarından kadro talebi

İmam Hatip ve Müezzin adaylarından kadro talebi
İmam-Hatip, Kur'an Kursu öğreticisi, ve müezzin adayları, Diyanet'ten kadro talebinde bulunuyor.
 
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan yapan imam hatip ve müezzin adayları, "Bütün yapılan yanlış ve hataların mağdurları olarak, KPSS puanımızı kullanabilmek, yeterlilik belgemizi değerlendirebilmek ve senelerdir uğradığımız mağduriyetin giderilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde,  yeniden  bir alıma gidilmesi yönünde yoğun bir çalışma içine girdik.

Kurumun vermiş olduğu yeterlilik belgelerinin  süreleri ile 2008 KPPS puanlarımızın sürelerinin bitmek üzere olduğunu defalarca ilettik. Sıkıntı ve mağduriyetimize bir çok internet haber siteleri kayıtsız kalmadılar ve destek verdiler. Şayet bu demokratik ve makul yolla da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın  dikkatini çekemezsek, imza kampanyası başta olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığı önünde bir basın açıklaması ve nihayet haklılığımızı tüm Türkiye'ye ilan etmek üzere çadır kurmaya kadar götüreceğiz. Mağduriyetimiz üç beş  aydır  değil, 2005'ten beri sürüyor ve mağdur adayların sayısı binin üzerindedir" dedi.  

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 5 bin sözleşmeli din görevlisi alımı yapacağının hatırlatıldığı açıklamada, "Şu ana kadar bu söz tutulmamıştır. Diğer kurumlar nasıl kadro talebine göre istihdam sağlayıp, istedikleri kadroları alıyorlarsa Diyanet İşleri Başkanlığı da kendisinden istenen talep için elinden  geleni  yapıp 5 bin kadroyu eksiltmeden bir an önce hak eden adaylara vermelidir" denildi.

Açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı'nın, 'Şu an 10 bin camimizde din  görevlisi  yok. Ama bununla ilgili çalışmamız da sürüyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) çıkması beklenen çalışmayla bu sorunu çözeceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Ramazan'a kadar göreve başlaması ön görülen yeni memurlar, 10 bin camimizdeki açığı kapatacak. Kadrolu ve sözleşmeli olarak çalışacaklar' sözleri hatırlatılarak, bu sözlerin bir an önce yerine getirilmesi istendi.

Açıklamada, "Bir an önce bizlerin mağduriyetimize çare bulunuz ki Ramazan'da tüm camilerimiz dolup bereketli bir Ramazan geçsin. Bu konuyla alakalı gereken hassasiyeti hükümetimizden, Maliye Bakanlığı'ndan ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bekliyoruz" denildi.

Vekil İmam Hatip ve Muezzinlerin Gözü Genel Kurul da
 
İl ve İlçe Müftülüklerinde görevli İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlardan Yurtdışına veya askere gidenlerin yerine  Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin ilgili hükümleri gereğince açılan sınavları kazanıp açıktan atanan ve halen görev yapan vekil imam hatip ve müezzin kayyımlar 18 Haziran da TBMM de görüşülecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasasın da kendilerine kadro verilmesi ümidi ile yarın ki genel kuruldan sevindirici haberler bekliyor.
 
Bilindiği üzere daha önce Plan ve bütçe Komisyonunda büyük tartışmalara sebep olan Vekil İmam Hatip ve Müezzin Kayyımların Kadroya geçirilmesi komisyonca kabul edilmemiş,Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu nun çeşitli illerde din görevlileri ile yaptığı Degerlendirme toplantılarında vekil imam hatiplerin kadroya geçirilmesi konusunda  olumlu sinyaller vermiş, son olarakda AK PARTİ Grup Başkanvekili Samsun Milletvekili Suat Kılıç ın Samanyolu Haberin Meclis ten yaptıgı canlı yayınında Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat ve görevleri kanununda bir görev değişikliğine gidileceği,bu sayede din görevlilerinin mevcut konumları ve statüleri daha iyi duruma geleceğini ,İbadet hanelerde görev yapan vekil imam hatiplerin Diyanet İşleri Başkanlığın kadrolarına alınmasına imkan saglayacağını söylemesi kadro bekleyen vekil imam hatiplerin umutlarının yeşermesine vesile olmuşdu.