SPOR Haber Girişi : 25 Aralık 2014 08:45

İlk yarı karnesi orta

İlk yarı karnesi orta

BB Erzurumspor’un ilk yarıdaki enleri belli oldu. Puan cetvelinde ilk altı içinde yer alan mavi-beyazlıların karne notu orta olarak belirlendi.  Dadaşlarda ilk yarıda üçü kupa maçı olmak üzere Doğa İşeri 20 maçta forma giyerek rekor kırarken, Emre Yüksektepe ile Cebrail Serçek en fazla forma şansı bulan diğer oyunlar oldu.

Spor Toto 3’üncü lig 3’üncü grupta mücadele eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor ligin ilk devresini İstanbul deplasmanın da Anadolu Üsküdar ile karşılaştığı maç ile kapattı. Erzurum’a 0 puanla dönen mavi beyazlılar alınan toplu sonuçlarla ligin ilk yarısını 25 puan toplayarak 6’ıncı sırada tamamlayabildi. Bu yıl ilk yarının sonlarına doğru yapılan teknik direktör değişikliği ve taraftarların beklentileri derken epey sıkıntılı günler geçiren BB  Erzurumspor, ikinci yarı daha hızlı bir başlangıç yaparak yılların hasretine bir son vermek istiyor. Geçtiğimiz yıllara baktığımız zaman Erzurumspor 2012-2013 sezonunun ilk yarısını 7’inci sırada 2013-2014 sezonunu ilk yarısını ise 4’üncü sırada kapatmıştı.

Güngör gitti Özyazanlar geldi

Erzurumspor sezonun ilk yarısında oynadığı 17 maçın 7’sinden galip ayrılırken 4 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Mavi beyazlılar 6 maçtan ise mağlubiyetle sahadan ayrıldı. İç saha maçlarının 4’ünden galip gelen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet istatistiği ile ilk yarıyı kapatırken deplasman maçlarında ise 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Yapılan karşılaşmalarda rakip kaleleri toplam 17 kez havalandıran takım kendi kalesinde ise 18 gol gördü. Ligin 15. Haftasında hoca değişikliğine giden mavi-beyazlılar Teknik Direktör Taşkın Güngör ile yollarını ayırarak yerine Turhan Özyazanları takımın başına getirmişti.

Doğa rekor kırdı

Bu sezon Türkiye Ziraat Kupası maçlarıyla birlikte toplam 20 defa sahaya çıkan mavi beyazlılarda en fazla forma şansını ise genç yetenek Doğa İşeri buldu. Doğa 20 maçın 20’sinde de forma giyerek toplam bin 800 dakika sahada kaldı. Doğa’nın ardından en fazla forma şansını yakalayan isimler ise  19 maçla Emre Yüksektepe ve Cebrail Serçek oldu. Takımda yedek kulübesinde bekleyen Erzurumlu genç futbolcu Muammer Atalay ve kaleci İlker’in ikiz kardeşi Alper Günay ise hiç forma giyemedi.   

Takımdaki gol yollarındaki eksiklikler ise gerek basında gerekse taraftarlar arasında bir çok kez dile getirildi. 

Öyle ki takımın en golcü ismi Sefer Sever 17 maçta sadece 4 gol atabilirken bir diğer forvet oyuncusu Deniz Sert ise 3 gol kaydedebildi.

Kırmızı ve sarı kartlar baş ağırttı

BB Erzurumspor’da ligin ilk sezonunda toplam 7 defa kırmızı kart gördü. Ömer Faruk Çelimli ve Aykut Çakay 2’şer kez takımını 10 kişi bırakarak en fazla kart gören isimler oldu. Takımın sarı kart rekorunu ise 5 kartla Hüseyin Cihan Avcu kırdı. Mavi beyazlı futbolcular hakemlerden toplamda 52 sarı kart gördü.