SAĞLIK Haber Girişi : 07 Mayıs 2014 20:16

İlk tercih devlet hastaneleri

İlk tercih devlet hastaneleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 Yaşam Memnuniyeti Araştırmasına göre bireylerin hastalandığında ilk başvurduğu sağlık kuruluşu yüzde 50,2 ile devlet hastaneleri olurken İkinci sırada yüzde 35,5 ile aile hekimleri veya aile sağlık merkezleri yer aldı. 

TÜİK verilerine göre; 2013 Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarına göre Türkiye genelinde bireylerin hastalandığında ilk başvurduğu sağlık kuruluşu yüzde 50,2 ile devlet hastanelerine yoğunluk gösterilirken, ikinci sırada yüzde 35,5 ile aile hekimleri veya aile sağlık merkezleri tercih edildi. Türkiye genelindeki illere bakıldığında Hakkari’de yaşayanlar hastalandıklarında ilk olarak devlet hastanelerine gidilirken, Denizli’de yaşayanlar ise aile hekimine başvurdu.

Hastalandığında ilk olarak devlet hastanelerine başvuran kişilerin en yüksek oranda olduğu il yüzde 97,9 ile Hakkari, en düşük oranda olduğu ile yüzde 35,2 ile Adana oldu. Aile Hekimine gidenlerin en yüksek oranda olduğu il yüzde 49,5 ile Denizli, en düşük olduğu il yüzde 1,7 ile Hakkari olurken, özel hastanelere ilk başvuru yapanların yüksek olduğu il yüzde 38,4 ile Batman, en düşük olduğu il ise yine yüzde 0,3 ile Hakkari oldu.