SİYASET Haber Girişi : 10 Haziran 2016 12:14

Ilıcalı: Külliye projesi hepimizin, sahip çıkalım

Ilıcalı: Külliye projesi hepimizin, sahip çıkalım
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, yapımı devam eden İslami İlimler Akademisi Külliyesi inşaatını ziyaret ederek, ''Şehrimize hem maddi hem manevi değer katacak bu proje bizler için çok önemli, desteklerimizde devam edecek"de
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İslami İlimler Akademisi Külliyesi inşaat alanını ziyaret etti. Bin 700 metrekarelik inşaat alanında incelemelerde bulunan Ilıcalı'ya, Vuslat Derneği Erzurum İl Koordinatörü Cemil Uygur ve Vuslat Derneği Erzurum Şube Başkanı Fikret Semerci eşlik etti.
İnşaat alanında gelinen son noktayı değerlendiren Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, külliyenin Erzurum'a manevi açıdan olduğu kadar istihdam ve ekonomik açıdan da büyük faydalar sağlayacağını dile getirdi. Projenin Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çeken Ilıcalı, "Ak Parti Erzurum Milletvekili olarak külliyemize bu ana kadar nasıl desteğimiz olduysa, bundan sonrada desteklerimiz devam edecek. Çünkü benim bölgemde, böyle bir faaliyet çok anlamlı. İki yönden önemli. Bizim için bir ilk oluyor Türkiye'de. Bu anlamda Vuslat Derneği'ni tebrik ediyorum. İslami İlimler Akademisi kuruluyor, çok geniş ve kapsamlı bir iş. İnşallah çok önemli hizmetler verecek. Diğer bir önemli kısmı da bakın Erzurum'da kaç kişi burada inşaatta çalışıyor. İnşaat malzemesi üreticisinden, işçisine, mühendisine, müteahhidine kadar bir destek sağlanıyor" dedi.
Külliyenin proje halinde iken bir takım bürokratik engeller ile boğuştuğunu ifade eden Ilıcalı, bu engellerin ilgili genel müdür, belediye ve diğer yetkililer ile yapılan görüşmeler neticesinde aşıldığını belirtti. Temel atma töreninden günümüze kadar olan sürede inşaatın bereket ile çok hızlı yükseldiğine vurgu yapan Ilıcalı, "Bu manada mübarek Ramazan ayında faaliyeti gördüm ve hemen şunu düşündüm böyle bir hayırlı işe katkımız olduysa ne mutlu bize. Çünkü bu işi bana Cemil Bey getirdiğinde bürokratik engeli vardı. Bu projeyi hayal ettik ve tüm engelleri aşarak bu zamana kadar geldik. İlgili genel müdür, belediye ve diğer yetkili arkadaşlarımız ile görüştük ve iş bakanlığa kadar gitmeden çözülmüş oldu. Sonuçta da temel atma törenimizde de beraber bulunduk. Ve temel atmadan daha bir ay geçmeden geldim şu inşaatı gördüm. Bin 700 metre karelik bir taban alanı şu anda oluşmuş vaziyette. Bir ay sonra yine geldiğimizde birinci kat tamamlanmış olacak inşallah. Çok büyük bir alan, çok önemli donatılar ihtiva ediyor. Bu yüzden ben tekrar tekrar diyorum. İyi ki vesile olmuşuz. Bundan sonra da katkım olacak. Desteklerim devam edecek" ifadelerini kullandı.
Etiketler : ılıcalı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.