KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 05 Haziran 2014 15:02

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZE DÖNÜŞ FOTOĞRAF SERGİSİ

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZE DÖNÜŞ FOTOĞRAF SERGİSİ

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, geri dönüşümü mümkün olan atık malzemelerin doğaya verdiği zararı ve doğanın verdiği tepkiyi insan doğa figürleriyle tematikleştirerek, fotoğraf sergisi açtı. Sergide iki kadın öğrencinin gazeteden ve çöp poşetinden yapılmış kostümleri giyinmeleri dikkat çekti. 
İletişim Fakültesi son sınıf öğrencisi Öznur Atayeter, okulu bitirme tezi olarak aldığı öze dönüş konusu üzerinde çalışarak öğrenci arkadaşlarıyla birlikte doğanın kirlenmesine dikkat çekmek için fotoğraf sergisi açtı. Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde açılan sergiye öğrenciler ve İletişim Fakültesinden akademisyenler katıldı. Sergide doğaya verilen zarara dikkat çekmek için iki öğrenci gazete ve çöp poşetinden yapılan kostümleri giyinerek sergiye katılanlara öze dönüş hakkında bilgiler verdi.
Serginin diğer bir dikkat çekici yanı ise davetiyelerin plastik pet kutusu içerisine konularak gönderilmiş olması oldu. Davetiyede açılış, yer ve saat bildirilmesinin yanı sıra alt kısmına not düşülerek pet kutuların gelişi güzel yerlere atılmaması ve geri dönüşüme kazandırılması hatırlatıldı.
Fotoğraf sergisi hakkında bilgi veren Öznur Atayeter, “Geri dönüşümü mümkün olan atık malzemelerin doğaya verdiği zararı ve doğanın verdiği tepkiyi insan doğa figürleriyle tematikleştirerek anlatmaya çalıştık. Her bir temanın mitolojik ve felsefi hikayeler üzerinden kurguladık. Uzun uğraşlar yoğun bir çalışma temposu ve hakkı ödenmeyecek emek ve özveride bulunan yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizinle bu yolda çıplak ayakla yürümek bana onur verdi” dedi.