GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mart 2024 10:18

İlçelerde şehitlere vefa

İlçelerde şehitlere vefa
Erzurum’un ilçelerinde 18 Mart Çanakkale şehitleri anıldı.

Erzurum'un Pasinler ilçesinde düzenlenen etkinliklerle 18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümünde aziz şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıldı.

Pasinler ilçesinde 109. yılında 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programı etkinlikleri kapsamında sabah 11’de Pasinler Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk büstüne Pasinler Kaymakam Yunus Emre Temel ve Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli tarafından çelenk sunumu yapıldı. Akabinde saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Çelenk sunum programının ardından ilçede bulunan şehitliğe gidilerek aziz şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edilip şehit mezarları ziyaret edildi. İlçe Kaymakamı Yunus Emre Temel şehitlik defterini imzalamasıyla program son buldu.

Şehitlik ziyaretleri sonrası Pasinler Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda anma programı ile devam edildi. Şehitlerimiz için İlçe Müftülüğü tarafından Mevlidi Şerif okundu.

18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü için Aşkale'de törenlerle kutlandı.

İlçe Kaymakamı Emre Oğuztürk Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış protokol mensupları ve öğrencilerin katıldığı törende sabah Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ile başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Çelenk sunma sonrası ilçe şehitliği ziyaret edildi, Şehitlikte Saygı duruşu, İstiklal marşı, Kur'an Kerim ve dualar okundu. İlçe Jandarma komutanlığı askerleri tarafından saygı atışı yapıldı.

Aşkale İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda öğrenciler tarafından hazırlanan Çanakkale programı izlendi. Programda duygusal anlar yaşandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.