GÜNDEM Haber Girişi : 24 Nisan 2024 08:02

İlçelerde çocuklar gösterileriyle büyüledi

İlçelerde çocuklar gösterileriyle büyüledi
Erzurum'un ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Oltu’da coşku içerisinde kutlandı.

Kutlama törenleri hükümet meydanında bulunan Atatürk anıtına kurum amirlerinin katılımı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Şahin tarafından Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu ile başladı.

Oltu’da ki 23 Nisan etkinliklerine daha sonra ilçe stadyumunda devam edildi.

Narman Kaymakamı Oltu Kaymakam Vekili Aziz Oğuz Alemdaroğlu, Belediye Başkanı Adem Çelebi ve Garnizon Komutan Piyade Binbaşı Serdar Ekin törene katılan çocukların bayramını kutladı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Müzik öğretmeni Serhat Koçoğlu yönetiminde İstiklal Marşı okundu, öğrenciler tarafından göndere bayrak çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Karabekir İlkokulu Öğretmeni Fatma Alver tarafından yapıldı. 25 Mart İlkokulu Anasınıfı Öğrencileri “Ront gösterisi yapıldı.

Şehitler İlkokulu öğrencisi Hatice Şevval Başar tarafından “23 Nisan” adlı şiiri adlı şiirin okunması Yasin Haşimoğlu İlkokulu- Halk oyunları gösterisi, Karabekir İlkokulunca Müzikli Ront Gösterisi yapılmasının ardından 25 Mart İlkokulu Öğrencisi Hatice İkranur Türkay tarafından “Bu Ne Duru Sabah” adlı şiirin okundu. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nca Artvin Yöresi Halk Oyunları gösterisinin ardından Karabekir İlkokulunca Elazığ- Erzurum Silifke Yöresi Halk Oyunları gösterisi ve son olarak Halk Eğitimi Merkezince Erzurum yöresi halk oyunları gösterisi yapıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte öğrenciler performanslarıyla alkış topladı.

UZUNDERE’DE ÇOCUKLAR GÖSTERİLERİYLE BEĞENİ TOPLADI

Erzurum'un Uzundere ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkuyla kutlandı. İlçe halkının yoğun ilgisiyle karşılanan etkinlikte, çocuklar ve gençler unutulmaz anlara imza attı.

Yediden yetmişe herkesin katılımıyla gerçekleşen kutlamalarda, Uzundere'nin yetenekli çocukları, yöresel halk oyunları ve dans gösterileriyle izleyenleri büyüledi. Okul öğretmenleriyle birlikte 1 aylık yoğun bir çalışma sürecinin ardından sahne alan çocuklar, emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadılar.

Güreş sahasında gerçekleştirilen programda, alana sığmayacak kadar çok sayıda vatandaş bir araya geldi. Uzundere Kaymakamı Kübra Demirer, Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz ve kurum amirlerinin de aralarında bulunduğu protokol üyeleri de etkinliğe katılarak çocukların yanında yer aldılar.

4 saat süren programa, palyaço ve tiyatro gösterileriyle renk katan çocuklar, izleyicilere unutulmaz bir gün yaşattılar. Okul streslerini atıp sahnede kendilerini göstermenin mutluluğunu yaşayan çocuklar, aynı zamanda toplumlarıyla bütünleşmenin keyfini çıkardılar.

PASİNLER'DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

Erzurum’un Pasinler ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Erzurum’un Pasinler ilçesinde de düzenlenen bir takım etkinliklerle kutlandı. Sabah saat 09.00’da İlçe Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Hakan Çınar’ın çelenk sunumuyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Çınar, "Bugün burada 104. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün dünya çocuklarına kutlu olsun. Bugünü çocuklarımıza armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, şükran ve minnetle anıyorum" dedi.

Programda ayrıca günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. İlçe halk eğitim merkezi kadın ve erkek folklor gösterisinin ardından dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ilçede bütün ilkokullarda coşkuyla kutlandı.

İSPİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İspir’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

İlçe kaymakamlığı önünde düzenlenen törende çocukların renkli gösterileri beğeni ile izlendi. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde ilçedeki okullarda eğitim gören çocukların birbirinden renkli gösterileri alkış aldı.

İlçe Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu’nun yanı sıra ilçe protokolünün de katıldığı etkinliklerle gün boyu devam etti.

Kaymakam Ahmet Salih Poçanoğlu yayınladığı mesajında, “Milli egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104’ncü yılını kutlamanın gururunu yaşıyor, yarının büyükleri siz çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Büyük Millet Meclisimizin 23 Nisan 1920'de açılması ile bu yüce çatı altında alınan kararlarla yürütülen Milli Mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmış ve milletimiz bağımsızlığa kavuşmuştur.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yarının büyükleri çocuklarımıza verdiği değeri ve duyduğu güveni göstermek adına, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün olan 23 Nisan' ı Türk Çocuklarına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk`ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

OLTU 25 MART İLKOKULUNDAN 23 NİSAN PROGRAMI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıl dönümü kutlama törenleri kapsamında Oltu 25 mart ilkokulu öğrencileri okul bahçesinde 23 Nisan programını öğrenci arkadaşlarına sahnelediler.

Oltu 25 Mart İlk okulunun bahçesinde yapılan program Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 25 Mart 3/A sınıf öğrencilerinden Mert Can Karabulut yaptı. Okulun Anasınıfı Öğrencilerinden Gizem Ateş Atatürk Çocuk Olmuş şiirini okudu. Okulun 1/A sınıfı öğrencilerinin Kâtibim gösterisi sundular. 1/A sınıfı öğrencilerinden Yakup Aksu Bizim Bayramımız şiirini okudu daha sonra Ana sınıfı Halk Oyunları gösterilerini sundular.

Programda daha sonra Oltu 25 Mart ilkokulu öğrencilerini hazırladıkları okul korosu şarkılar seslendirdiler. Okulun 3/B sınıfı öğrencilerinden Minel Şerife Koç Hayalimdeki Bayramlar şiiri okudu. 2/A sınıfı öğrencileri Türk Çocuğu gösterisi sundular. 3/A - 3/B sınıfı öğrencileri İzmir Marşı işaret dili ile okudular. 4/A sınıfı öğrencileri Atam Doğar Gözlerimde gösterisini sundular. 2/A sınıfı öğrencilerinden Irmak Ada Coşkun Hep Birlikte şiiri okudu.

3/A - 3/B sınıfları öğrencileri İşte Bu Bayrak Gösterisi sundular. 4/A Özlem Deniz Cengiz 23 Nisan şiirini okudu, 4/A sınıfı öğrencilerinin Erik Dalı Gösterisi ile bütün öğrenciler coşkuyla erik dalı oynadılar.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.