GÜNDEM Haber Girişi : 03 Haziran 2015 01:53

İlçe Seçim Kurulu kararını verdi: HDP İstasyon Meydanı'nda...

İlçe Seçim Kurulu kararını verdi: HDP İstasyon Meydanı'nda...
AK Parti, MHP, CHP ve SP'li üyelerin imzasıyla Yakutiye İlçe Seçim Kurulu HDP Mitingi'nin İstasyon Meydanı'nda yapılmasını onayladı..
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Erzurum'da gerçekleştireceği mitinginin İstasyon Meydanı'nda yapılıp yapılmayacağına Yakutiye İlçe Seçim Kurulu son noktayı koydu. HDP'nin miting başvurusunu değerlendiren seçim kurulu AK Parti, MHP, CHP ve SP'li üyelerin kararı ile mitingin İstasyon Meydanı'nda yapılmasına karar verdi.

BİLE BİLE VALİ'Yİ HEDEF ALDI

28 Mayıs 2015 tarihinden itibaren partilerin miting taleplerini valilikler değil ilçe seçim kurulları tarafından değerlendirildiğini bilen Demirtaş'ın Konya mitinginde Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ı hedef alarak "Erzurum'da mitingimiz engellenmeye çalışılıyor" sözlerinin art niyetli ve gerginlik çıkarmaya yönelik olduğu da bir kez daha ortaya çıktı.

YETKİ İLÇE SEÇİM KURULUNDA

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde 28 Mayıs 2015 tarihinden itibaren seçimlere kadar olan son on günlük sürede her türlü açık hava toplantılarına izin verme ya da vermeme yetkisi Valiliklerde olmayıp, müracaat mercii ve izin verme ? vermeme yetki ve takdiri tamamen İlçe Seçim Kurullarına aittir."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.