EKONOMİ Haber Girişi : 01 Nisan 2011 20:43

İlçe Müftüleri Toplantısı Beşikdüzünde Yapıldı

İlçe Müftüleri Toplantısı Beşikdüzünde Yapıldı

Trabzon’da her ay yapılmakta olan İlçe Müftüleri Toplantısı bu ay Beşikdüzü İlçesinde yapıldı.Toplantıya il Müftüsü  Veysel ÇAKI ile birlikte bütün ilçe Müftüleri katıldı.

Toplantıda “ 24-25 Mart 2011 tarihlerinde Ankara’da yapılan İl Müftüleri semineri ile ilgili alınan kararların uygulanması hakkında ilçe müftüleri ile fikir alışverişinde bulunuldu.

14-20 Nisan tarihlerinde kutlanacak olan Kutlu doğum Haftası etkinliklerinin gözden geçirildiği toplantı hakkında kısa bir açıklama yapan İl Müftüsü ÇAKI ; Ahlak ve Merhamet dini olan İslam’ın mensuplarının oluşturduğu toplumumuzda SEFALET ve SEFAHAT birlikte var olduğunu , gittikçe artan bir şekilde ahlaki çöküntünün yaşandığı toplumumuzdaki sıkıntılar üzerinde ciddiyetle durulması gerektiğini,bu ay içinde kutlayacağımız Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde , Müslüman’ın en temel özelliklerinden biri olan Merhamet duygusunun Konferans , Panellerde işleneceğini söyledi.

Merkezi Ezan ve Merkezi Vaaz Sistemleriyle ilgili ve  bayanların rahatlıkla camilerde ibadet yapabilmeleri için gerekli fiziki mekanların oluşturulması gerektiğini ifade eden Veysel ÇAKI,camilerin sosyal hizmetlere imkan verecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

/