GÜNCEL Haber Girişi : 22 Aralık 2009 20:00

İl Müftüleri Semineri Sona Erdi.

İl Müftüleri Semineri Sona Erdi.

18.12.2009 Cuma günü  Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali BARDAKOĞLU, Başkan Yardımcısı Prof.Dr  M.Şevki AYDIN, Prof.Dr  Mehmet Görmez ,Prof.Dr  İzzet Er, Prof.Dr.Mehmet Emin ÖZAFŞAR Daire Başkanları 81 il Müftüsü ve  bayan Müftü Yardımcılarının katılımıyla düzenlenen İl Müftüleri semineri sona erdi.

Seminerin ilk oturumunda Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Ali BARDAKOĞLU  ve Hukuk müşaviri Ramazan TÜZÜN tarafından’’ Yeni Teşkilat Yasasını getirdiği yapısal değişim ve Diyanet İşleri Başkanlığının geleceği’’ tartışıldı.

Seminerin ikinci gününde Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali BARDAKOĞLU ve Prof.Dr.Hamza AKTAN  ‘’IV.Din Şurası Kararlarının uygulamaya dönük yönlerin değerlendirilmesi ve sosyal açılımlı din hizmeti ‘’tartışılırken 2.gün ikinci oturumda  Başkan Yardımcısı Prof.Dr.İzzet ER  ve  Mehmet BEKAROĞLU ‘’Bayan Din Görevlilerinin Algı ve Hizmet açısından sorunları’’nın görüşüldüğü oturum sonunda Balıkesir Müftü Yardımcısı Seda Nur SEZEN ‘’Bayanlara yönelik Din Hizmetini Sorunları’’hakkında bir sunum yaparken,Prof.Dr Mehmet Emin ÖZAFŞAR ve Personel  Dairesi Başkanı Rüştü İNAN ‘’Yeni atama yönetmeliği çerçevesinde Personel hareketliliği uygulamaları ve performans ölçümü’’,Prof.Dr.Mehmet GÖRMEZ ve Prof.Dr.Ali DERE ‘’ yurt dışında yürütülen faaliyetler,din hizmetleri ve yurt dışı ile ilişkiler ve Kardeş Şehir Projeleri konusunda  sunumlar yaptıktan sonra Prof.Dr.M.Şevki Aydın ve Dr.Ulvi ATA ‘’Camilerde Kuran Öğretimi Projesi,Hafızlık eğitimi ‘’hakkında bilgiler verdi.

İl Müftüleri Seminerinin son gününde Sonuç  Bildirgesi ,Müzakeresi  yapılırken dilek ve temennilerin dinlenmesi ile sona erdi.