EĞİTİM Haber Girişi : 17 Ocak 2017 17:54

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden Erzurumlu gençleri yazarlarla buluşturan proje

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden Erzurumlu gençleri yazarlarla buluşturan proje
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Erzurumlu Gençler Yazarlarla Buluşuyor" etkinliği kapsamında Yazar Feridun Andaç ve İsmail Bingöl, Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'nde liseli öğrencilerle buluştu.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın desteği ile Erzurum Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Erzurumlu Gençler Yazarlarla Buluşuyor" etkinliği kapsamında Yazar Feridun Andaç ve İsmail Bingöl, Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'nde liseli öğrencilerle buluştu.

Erzurum Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın desteği ile hazırlanan "Erzurumlu Gençler Yazarlarla Buluşuyor" etkinliği, Yazar Feridun Andaç ve İsmail Bingöl'ü Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'nde liseli öğrencilerle buluşturdu. Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, DAP Başkanı Adnan Demirel ile kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan yazarlar, gençlere hayata ve çalışmaya dair tüyolar vererek okumanın ne kadar önemli olduğuna dikkat çektiler. Dili güzel kullanmanın da önemine değinen yazarlar gençleri yazma konusunda bilinçlendirip teşvik etmeye yönelik söylemlerde bulundular. Öğrencilerin keyifle takip ettikleri söyleşi yazarların yaptığı konuşmalar, soru cevap etkinliği ve İsmail Bingöl'ün Sırrını Söyleyen Rüzgâr şiir kitabı ve Feridun Andaç'ın Çıkmazdaki Edebiyat ve Öykü Yazmak Hikâye Anlatmak kitaplarının öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılmasının ardından son buldu. Erzurum'da okuma oranlarını arttırma hedefiyle başlatılan etkinlik 18 Ocukta saat 13:30'da Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilecek söyleşiyle devam edecek. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.