EKONOMİ Haber Girişi : 02 Haziran 2010 00:28

İl Birinciliği için Yarıştılar

İl Birinciliği için Yarıştılar

Din Görevlilerinin Katıldığı Hafızlık, Kur’an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışmasının İl Birinciliği Finali Trabzon Müftülüğü’nde yapıldı.

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı’nın başkanlığını yaptığı komisyonda, Kur’an Kursları Müdürü Osman Altın, Akçaabat Darıca Eğitim Merkezi Öğretmeni Alaettin Derman, Araklı İlçe Müftüsü İlyas Öztel ve Tonya İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin yer aldılar.

İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen yarışmaya, hafızlık dalında  dört, Kur’an-ı Kerimi (yüzüne) güzel okuma dalında altı, ezanı güzel okuma dalında ise dört din görevlisi olmak üzere toplam ondört din görevlileri katıldı.
 
Hafızlık dalında İl birinciliği için yarışan din görevlilerine Kur’an-ı Kerim’in değişik sayfa ve ayet başlarından hatırlatma yapılarak üçer soru yöneltilirken, yüzüne Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma dalında yarışan din görevlilerinden her birine de farklı sayfalardan olmak üzere birer sahife okutturuldu. Ezanı güzel okuma dalında yarışan din görevlileri ise, bir ezanda en az iki makam uygulamak şartıyla istedikleri beş ezandan her hangi birini okudular.
 
Her üç dalda da yarışmaların tamamlanması ve komisyonca sonuçların değerlendirilmesinin ardından, İl birinciliğini hafızlık dalında İbrahim Bostan , Kur’an-ı Kerimi güzel okuma dalında Erol Salihoğlu alırken, ezanı güzel okuma dalında ise Zülküf Aktepe  elde ettiler.
 
Program sonunda kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Veysel Çakı, yarışmaya iştirak eden din görevlilerine ayrı ayrı teşekkür ederek, her birinin kendileri nazarında birinci olduklarını, ancak yarışmanın tabiatı gereği bir değerlendirme yapmak durumunda da olduklarını belirterek, “Dereceye giremeyen arkadaşlarımız üzülmesinler, sizin hepiniz bizim için birincidir, sizleri kutluyorum, tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
 

 İl Müftüsü Çakı ayrıca, “Burada İl bazında birinci seçilen arkadaşlarımız, iler ki tarihlerde düzenlenecek bölge birinciliği yarışmalarında inanıyorum ki ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Sizler yaptığınız işi severek ve benimseyerek en güzelini yapmaya kendinizi odaklarsanız mutlaka mutlu bir sonuç elde edersiniz. Kim daha çok samimi ise o daha çok başarılıdır.  İnşaallah daha çok çalışarak bu temennilerimizi gerçekleştirmiş olursunuz” diye konuştu.

 
 
Hafızlık Yarışması İl Birincisi      :  İbrahim Bostan
Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma İl Birincisi : Erol Salihoğlu
Ezanı Güzel Okuma İl Birincisi : Zülküf Aktepe
 
Haber: Mithat GÜDÜ