HABERDE İNSAN Haber Girişi : 06 Nisan 2023 00:01

İftarda cağ kebabı ziyafeti

İftarda cağ kebabı ziyafeti
Erzurum’un tescilli lezzeti ‘cağ kebabı’ iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu

Erzurum’a özgü en önemli lezzetlerden birisi olan odun ateşinde pişirilen “cağ kebap”, Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu.

Erzurum'un 22 Şubat 2010'da coğrafi işaretle tescillenen ve TasteAtlas tarafından her yıl açıklanan Dünya çapında ki lezzetler sıralamasında bu yıl listenin 9. sırasında bulunan cağ kebabı Ramazan ayında da sofralardan eksik olmuyor. Oltu ilçesine bağlı Çarşıbaşı'nda cağ kebabının şiş fiyatı ise 20 TL'den satışa sunuluyor.

Erzurum’a bağlı Oltu ilçesinde Ramazan ayı boyunca iftara cağ kebabı yapan cağ kebap ustası Ömür Çimen, “Çarşıbaşı’nda caddede seyyar cağ kebabı yapmak geleneksel hale geldi. Ramazan boyunca iftarda Oltulu vatandaşlar oruçlarını cağ kebabıyla açıyorlar” dedi.

Oltu Çarşıbaşı esnaflarından Tuncay Vural ise “Ramazanlarda Çarşıbaşı’nın olmazsa olmazı cağ kebabımızdır. Çarşıbaşı’na gelecekseniz cağ kebabı yiyeceksiniz, sonrada bir lira olan çayından içeceksiniz. Herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.