İddiası bile vahim!

Şikayetler günden güne artıyor: Bazı muhtarlar ramazan yardımlarını keyfi biçimde dağıtıyor.

Malumunuz birçok kurum ya da kuruluş ramazan münasebetiyle yaptıkları ayni ve nakdi yardımların önemli bir bölümünü mahalle ya da köy muhtarlarının üzerinden gerçekleştirmektedir.

Sistem şöyle işliyor.

Diyelim ki bir belediye, ilçesi sınırlarındaki mahallelerde ihtiyaç sahiplerine erzak kolisi ya da alış-veriş çeki dağıtacak. Belediye, muhtara diyor ki, bize ihtiyaçlı ailelerin listesini getir. Muhtar da belediyeye bu listeyi veriyor. Ardından belediye de kolileri ya da çekleri dağıtsın diye muhtara teslim ediyor.

Buraya kadar her şey normal, hatta olması gereken tam da bu…

Fakat sonra işin şekli bambaşka bir boyut kazanıyor.

Kızılca kıyamet itirazlar, iddialar kırla gidiyor.

Belediyeyi arayan vatandaş isyan edercesine haykırıyor:

“Ben belediyenizdeki kayıtlarda da ihtiyaç sahibi görüldüğüm halde mahallemizin muhtarı yaptığınız yardımlardan bana vermedi. Çünkü ben seçimlerde ona oy vermedim diye kendince benden intikam alıyor.”

Bir başkası da şöyle sitem ediyor:

“Allah razı olsun kurum olarak fakir fukarayı düşünüp şu aziz günlerde yardım elini uzatıyorsunuz. Var olun sağ olun. Lakin mahallemizin muhtarı yaptığınız bu yardımların bir kısmını hiç de ihtiyacı olmayan eşine dostuna yakınlarına veriyor. Gerçek ihtiyaç sahipleri muhtarın bu keyfi tutumu yüzünden mağdur oluyor.”

Hasılı…

Benzer şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor…

Elbette ki muhtarların tamamı böyle yapıyor demek bühtan olur.

Vazifesini bihakkın ifa eden muhtarlarımızı tenzih ederek, şikayetlere konu olan muhtarların da mutlaka bu keyfi tutumlarının hesabını vermesi gerekiyor.

Kişi ya da kurumlar şu mübarek günlerde kimse aç ve açıkta kalmasın diye elinden gelen fedekarlığı sarf ederken, sırf bir muhtarın keyfi tutumu yüzünden bu iyilikler ve hayırlar ziyan edilmelidir.

Valiliğin bu hususta daha özenli davranıp hakkında bu türden şikayetler olan muhtarlarla ilgili inceleme yapması gerekir.

Muhtar illa da ihtiyaç sahibi olmayan bir ahbabına yahut da yakınına koli veya alış-veriş çeki vermek istiyorsa; elbette ki verebilir. Ama bunu belediyelerin, kurumların kasasından değil, kendi cebinden yapmalıdır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.