ERZURUM Haber Girişi : 09 Eylül 2016 08:17

İbrahim Aydemir; ''Cazibe merkezi olmak nimettir!''

İbrahim Aydemir; ''Cazibe merkezi olmak nimettir!''
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Üyeleriyle bir araya gelerek, şehrin sorunları üzerine görüş alışverişinde bulundular.
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu'nun da hazır bulunduğu görüşmede, Aydemir, Erzurum'un yeni bir kalkınma trendine girdiğine vurgu yaparak, "Sayın Başbakanımız tarafından açıklanan son iktisadi yapılanmada Erzurum 5 önemli Cazibe Merkezinden birisi olarak açıklanmıştır. Bu bile tek başına hükümetimizin Erzurum'a bakışını göstermesi bakımından çok ama çok önemlidir" dedi.
2020 yılına kadar sürecek cazibe merkezi olma süreciyle kamunun 62 milyarlık bir kaynak aktarımında bulunacağına da değinen AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, "Bu rakam elbette 23 il için harcanacak meblağı ifade ediyor. Ne ki, bundan Erzurum'a düşecek payın külliyatlı bir miktara tekabül edeceğini düşünüyoruz. Bu noktada yatırımcıları harekete geçirecek toplum öncülerine ihtiyaç bulunuyor. Kent Konseyi bu anlamda ciddi bir fonksiyon üstlenecektir. Bundan emenim" kaydını düştü.
Paralel Yapıyla mücadelede devlet aygıtına sonuna kadar güvenilmesi gerektiğini de söyleyen Aydemir, "İplerinin ucu başka merkezlerde olan paralel anlayışı temsil eden yargı mensuplarından arınmış bir adli mekanizmamız var. Bunlar kılı kırk yararak soruşturmaları yapıyorlar. Bizlere düşen sabırla süreci takip etmek olmalıdır. Malum hükümet yetkililerimiz bir haksızlığın söz konusu olması halinde yeni KHK ile izale edilebileceğinin altını çizdiler. Dolayısıyla hepimiz yargıya güvenip gelişmeleri beklemeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.
Kent Konseyi üyelerinin söz alarak görüşlerini belirttikleri toplantıda İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'ya Erzurum olarak bütünüyle bir destek verilmesi ve yıpratmaya dönük çabaların önüne geçilmesi noktasında dikkatli olunması kararlılığı vurgulandı.
İHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.