• atatürk üniversitesi
ASAYİŞ
Yayınlanma : 03 Kasım 2026 00:01

Bir haftada 11 silah ele geçirildi

Bir haftada 11 silah ele geçirildi
Erzurum’da vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele edilmesi amacıyla emniyet güçlerinin yürüttüğü çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 26 Ekim-1 Kasım 2026 tarihleri arasında kent genelinde gerçekleştirdiği denetim ve uygulamalarda 11 silah ele geçirildi, çeşitli suçlardan aranan 38 kişi yakalandı. Bir haftada 13 bin 889 kişinin kimlik sorgulaması yapılırken, 3 bin 322 araç kontrol edildi.

Erzurum’da vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele edilmesi amacıyla emniyet güçlerinin yürüttüğü çalışmalar aralıksız devam ediyor. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde gerçekleştirilen denetim ve uygulamalarda, bir haftalık döneme ilişkin dikkat çeken sonuçlar elde edildi.

26 Ekim-1 Kasım 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalar kapsamında, çeşitli suçlarda kullanıldığı veya bulundurulduğu değerlendirilen toplam 11 silah ele geçirildi. Aynı dönemde farklı suçlardan aranan 38 şahıs yakalanarak haklarında gerekli işlemlerin yapılması için ilgili birimlere teslim edildi.

13 BİN 889 KİŞİNİN KİMLİK SORGUSU YAPILDI

Asayiş ekiplerinin kent genelindeki uygulamalarında kişi ve araç kontrollerine de ağırlık verildi. Bu kapsamda bir hafta içerisinde 13 bin 889 kişinin kimlik sorgulaması gerçekleştirildi. Trafik ve asayiş denetimleri çerçevesinde ise 3 bin 322 araç kontrol edildi.

Yapılan uygulamalarla hem aranan şahısların tespit edilmesi hem de kamu düzenini bozabilecek olayların önüne geçilmesi hedeflendi.

PARKLAR VE OKUL ÇEVRELERİ DE DENETLENDİ

Emniyet ekipleri, vatandaşların yoğun olarak kullandığı ortak yaşam alanlarında da denetimlerini sürdürdü. Özellikle çocukların ve gençlerin güvenliğinin sağlanması amacıyla park, bahçe ve okul çevrelerinde kontroller gerçekleştirildi.

Belirtilen tarihler arasında toplam 169 park, bahçe ve okul çevresinin denetlendiği bildirildi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde huzur ve güven ortamının korunmasına yönelik denetim ve uygulamalarını sürdürdüğü belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.