GÜNDEM Haber Girişi : 14 Mart 2017 10:47

Hollanda Türkiye'den özür diledi

Hollanda Türkiye'den özür diledi
Türkiye, skandal üstüne skandala imza atan Hollanda'yı Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Konseyi'ne şikayet edecek.

Türkiye, skandal üstüne skandala imza atan Hollanda'yı Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Konseyi'ne şikayet edecek. Bu arada, Hollanda Dışişleri Bakanlığı'nın maslahatgüzarın gözaltına alınmasına ilişkin özür dilediği ortaya çıktı.

Türkiye'nin, 11 Mart gecesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya eşlik eden Lahey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Yüksel'i diplomatik dokunulmazlığı olmasına karşın gözaltına alan, diplomatik plakalı araçlara el koyan ve Rotterdam Başkonsolosluğu'na erişimi yasaklayan Hollanda'yı aynı anda 3 uluslararası kuruluşa birden şikayet edeceği belirtildi. Hürriyet'ten Serkan Demirtaş'ın Dışişleri kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Türkiye 11 Mart gecesi Rotterdam'da yaşananlarla ilgili olarak bugün Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi (AK) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na (AGİT) başvuruda bulunarak Hollanda'nın 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'ni ihlal ettiği şikayetinde bulunacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.