SPOR Haber Girişi : 13 Şubat 2015 13:20

Hız tutkunları nefes kesecek

Hız tutkunları nefes kesecek
ISU ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen Short Track Dünya Kupası Yarışları, başlıyor.
SHORT TRACK Dünya Kupası yarışları bugün saat 10.00'da Palandöken İlçesinde bulunan 2 b in seyirci kapasiteli buz pateni salonunda başlıyor. Hız tutkunları buz pistine çıkarak üç gün boyunca Erzurumlulara unutulmaz anlar yaşatacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "13-14 Şubat tarihlerinde arasında Erzurum'umuzda düzenlenecek olan sürat pateni dünya kupası spor literatüründe dünyadaki en prestijli organizasyon olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle Erzurum'da yeni dünya rekorlarına hep birlikte tanık olacağız"dedi.
 SÜRAT pateninin 2011 UNİVERSİAD Kış olimpiyatlarıyla birlikte başlayan bir branş olduğunu ifade eden Türkiye Buz Pateni Federasyon Başkanı Dilek Okuyucu, sürat pateninin Türkiye'de yeni yeni tanındığını söyledi. Okuyucu," Sürat pateninin ülkemizdeki geçmişi 5 yıldır. Ancak biz bugün bu branşın dünyadaki en prestijli yarışını Erzurum'da organize ediyoruz. Türkiye olarak bu önemli şampiyonaya 6 sporcu ile bizlerde katılıyoruz. Hedefimiz bu dünya kupasında Türk sporcularında iyi bir derece elde etmesidir" diye konuştu.
Etiketler : short track
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.