SİYASET Haber Girişi : 06 Ağustos 2023 07:42

Hınıs’ın yeni başkanı Şan oldu

Hınıs’ın yeni başkanı Şan oldu
Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Hınıs Belediye Başkanı Erdoğan Eren’in yerine gelen isim belli oldu. Hınıs’ın yeni Belediye Başkanlığına AK Partili Belediye Meclis Üyesi Serdal Şan seçildi.

15 Temmuz anma programları esnasında Hınıs’ta düzenlenen etkinlikte sahnede konuşma yaparken beyin kanaması geçiren Belediye Başkanı Erdoğan Eren, ambulans helikopterle getirildiği Erzurum’da tedavi altına alınmıştı.

Başkan Eren, Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 10 gün boyunca yoğun bakımda tedavi edilmiş ancak kurtarılamamıştı. Hayatını kaybeden Başkan Eren, dualar ve gözyaşlarıyla Hınıs’ta toprağa verilmişti.

Başkan Erdoğan Eren’in vefatının ardından toplanan Hınıs Belediye Meclisi yeni başkanını seçti. Seçimde AK Parti ve HDP başkanlık içir birer ismi aday gösterdi. 9’u AK Partili, 5’i HDP’li ve biri de MHP’li olmak üzere toplam 15 üyeden oluşan belediye meclisi ilk iki turda gerekli olan üçte iki çoğunluğu sağlayamadı. Üçüncü turda 10 üyenin oyunu olan Serdal Şan Hınıs’ın yeni Belediye Başkanı olurken, HDP’li üye de 5 oy alabildi.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali İnci, AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz ile AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, mazbatasının alarak göreve başlayan Hınıs Belediye Başkanı Serdal Şan’ı tebrik ederek başarılar dilediler.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, “Rahmetli Erdoğan Eren, Hınıs için çok çalıştı. Güzel hayaller kurdu. Takdir-i ilahi ömrü yetmedi. Güzel ahlakı, sevecenliği, çalışkanlığı, azmi ve hizmetleri ile hepimizin gönlünde taht kurdu. Allah’tan bir kere daha rahmet diliyorum. Erdoğan Başkanımızın yerine yapılan oylamada yeni belediye başkanı olan Serdal Şan kardeşimi tebrik ediyorum. Hınıs için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Erdoğan Başkanımızın hizmetlerine kaldığı yerden devam etme sorumluluğunda kendisine başarılar diliyorum.” dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci de, “Hınıs İlçemizde, Belediye Meclis Üyeleri arasında yapılan seçimde; adayımız Serdal Şan belediye başkanı olarak seçilmiştir. Kendisine muvaffakiyetler diliyorum. Hınıs İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Kıymetli dava arkadaşımız Erdoğan Eren’e Allah’tan rahmet kederli ailesine sabırlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Küçükoğlu ise, “Hınıs için güzel işler yaparak herkesin gönlünde taht kuran, geçtiğimiz günlerde ebedi âleme intikal ederek aramızdan ayrılan Erdoğan Eren kardeşimizi bir kere daha rahmetle yâd ediyoruz. Yapılan oylama ile Belediye Başkanı olan Serdal Şan kardeşimi tebrik ediyor yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.