HİLTON…

Ferhat Binici ve İdris Akdemir…

Erzurum’un genç iş insanları…

Çevredeki birçok kişinin, “Siz deli misiniz, bu kadar parayı niye Erzurum’da bir otele harcıyorsunuz. Gidin Antalya’da otel yapın” şeklindeki telkinlerine karşın gözlerini karartıp memleketlerine onlarca milyon dolarlık bir otel kazandırdılar.

İşte bu sabah işletmenin daveti üzerine, meslektaşlarımla birlikte o oteldeydik.

Evet; doğru tahmin ettiniz o otel, HİLTON GARDEN INN…

Hani şu dünya genelinde tam 7 bin adet olan HİLTON.

Oteli, Ferhat Binici ve İdris Akdemir (muhtemelen başka ortakları da var) yaptılar; HİLTON da adını vererek işletmesini üstlendi.

172 odası, 414 yatağı var.

HİLTON otellerinde hangi konfor ya da kaliteli hizmet varsa aynısı Erzurum’da bulunuyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında kapılarını açtı ve açar açmaz da başta yapancılar olmak üzere, binlerce misafirini ağırladı.

Kayak merkezine 5 kilometre mesafede, MNG’nin karşısında…

200’e yakın çalışanı, profesyonel yönetimi ve güler yüzü ile Erzurum’un değerler zincirine bir halk eklemiş oldu.

Sayit Önay, otelin genel müdürü…

Daha önce HİLTON bünyesinde birçok otelde yöneticilik yapmış kıymetli bir isim…

İstiyor ki Erzurum’a HİLTON markası altında kalıcı ve kaliteli hizmet sunsunlar.

İş insanı Ferhat Binici konuşmasında söyledi.

“HİLTON’nun yanı sıra Erzurum’a dünya çapında bir isim olan bir yemek şirketini getiriyoruz. Ayrıca yine çok önemli başka bir proje üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Erzurum’dan kazandık Erzurum’a yatırım yapmaya devam edeceğiz. Çıktığımız bu yolda, bizden yardım ve desteklerini bir an bile esirgemeyen Vali Okay Memiş’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’na yürekten teşekkür ediyoruz.”

Erzurum turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

HİLTON’un yanı sıra başka başka oteller ve turizm işletmeleri de açılacaktır.

Çünkü Erzurum, sahip olduğu stratejik konumu nedeniyle bünyesinde ciddi avantajlar barındırmaktadır.

Şartlar Erzurum’un lehine dönmeye başladı.

Bu sebepledir ki Erzurum’a yatırım yapan kimse pişman olmayacak.

Bu vesileye biz de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • BAHADIR OKÇU 27 Ekim 2022 10:56

    ORASI GÖZ KARARI 10 DÖNÜM O BÜYÜKLÜKTE BİR TARIM ARAZİSİ GECEDE 5000 TL GETİRMEĞİNDEN VERİLMİŞTİR. SÖMESTRİ TATİLİNDE GECELİĞİ 5500 TL KİŞİ BAŞI FİYATI .FULL KAPASİTEDE GECELİK 180BİN KDV GETİRİSİ OLUR DEVLETİMİZE 1 AYDA 5.5 MİLYON GETİRİ SAĞLAR. BUDA ORTALAMA AYDA 675 TON PATATES, 920 TON BUĞDAYA DENK GELİR. BU GÜN 10 DÖNÜMDEN TARIM ARAZİSİNDEN 7500 TON BUĞDAY ,25 TON PATATES ÇIKIYOR. YANİ OTELDEN GELEN DEVLETE KATKI DAHA FAZLA

  • adnan temiz 22 Ekim 2022 20:29

    bugün oradan geçtim trafik arapsaçına dönmüş en aşagıdan havuzbaşına kadar trafik tıkanmıştı. acilen terminal cadeesinde bir genişletme yapılması lazım. siz kalkıp birde otel açıyorsunuz okul temeli atıyorsunuz. bu yol bu kapasiteyi kaldırmaz. erzurumda yermi yok ki tarım arazisini katlediyosunuz. üniversite il tarım valilik buna nasıl göz yumar. sayın sekmen nasıl göz yumar. 1 m2 kareyi bile boş tutmayın ekin diyen cumhurbaşkanıma sizi şikayet edeceğim.

  • ali er 21 Ekim 2022 23:39

    egri oturup doğru konuşursak yine atı alan üsküdarı geçmiş kardaş. bakalım sıratı da geçecekmisiniz. tarım arazisi günah.

  • ahmet şen 21 Ekim 2022 17:03

    tarım arazisi ise hoş olmamış yer mi yoktu. yazık etmişler. Böyle tarım arazlerini yok ede ekmege muhtaç kalacağız.

  • Hasan Metin 20 Ekim 2022 10:42

    İyiki yapmışlar muhteşem olmuş

  • Murat üstün 20 Ekim 2022 10:38

    O araziler her kimin olursa olsun belki yıllarca boş kalacaktı. Her kim vesile olduysa tebrik etmek lazım. Şehrimize böyle bir yatırım yapan başta Ferhat Binici ve diyer ortaklarını tebrik ederim

  • kerim tekin 20 Ekim 2022 00:32

    O arsa tarım arazisi idi Atatürk Ünivesitesinin üretim çiftliği idi. tavukçuluk elma bahçeleri ile doluydu ama 1 gecede 50 senelik tarım arazisi verildi gitti. bu ayıp erzuruma ve atatürk üniversitesine yeter. Verenleri Allaha havale ediyorum. ! 1 karış devlet arazisini sorun bakalım hangi eski hoca verirdi. hangi eski rektör verirdi. Rahmet onlara olsun selamet onlara olsun. ölenlerin ruhları şad olsun. Bunun ahı kimsede kalmaz inşallah. O otele giden de gün üzü görmesin hayrını görmesin.

  • Toprak 19 Ekim 2022 18:56

    Tarım arazileri üzerinde yapılmasa idi daha iyi olurdu.

  • halis demir 19 Ekim 2022 15:49

    güzel de bir teşekkürde atatürk üniversitesine etseydiniz . o araziyi tarım arazisini size kim verdi. bir teşekkür bile etmedinizsayın hocama. sayın ömer çomaklıya. Ben teşekkür ederim hocam bu güzel arsayı verdiniz diye.