GÜNDEM Haber Girişi : 10 Mayıs 2016 08:56

Hesabını SORARIZ

Hesabını  SORARIZ
FETÖ ile mücadelenin kararlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, gazeteniz Palandöken'in bir süredir üzerinde durduğu, mal kaçırma ve muvazaalı satış meselesinde son noktayı koydu.
Akdoğan,'' Ellerindeki kimi mülk veya kurumları başka cemaatlere ucuza devredip, soruşturma oraya uzanırsa 'bak diğer cemaatlerin de üzerine gidiyorlar' görüntüsü vermeye çalışılıyor'' dedi.

Artık devleti kullanamıyorlar

"Bunların 40 yıldır güvenlik, bürokrasi, yargı, ekonomi, STK'lara kadar birçok alanda çok ciddi bir gizli güçleri var. 4-5 yıldır cüretkâr hamleler yapmaya başladılar. 'Köşe başlarını ele geçirdik. Artık devletin gücüyle herkesi devirebiliriz' kanaatine kapıldılar ve operasyonlar çekmeye başladılar. İşte MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı... Şimdi bunların bu operasyonel kabiliyeti kırıldı, son dönemde yaptığımız mücadeleyle. Artık devlet gücünü kullanarak operasyon çekemiyorlar."

Terör suçuna ortak oluyorlar

"Bunlar tabii takiyye yapıyorlar, farklı taktiklerle tutunmaya çalışıyorlar. İsim değiştiriyorlar, yönetimler, dernekler, vakıfları, başkalarına devrediyorlar, şirketleri satıyorlar, başka cemaatlerin içerisine sızarak onlardanmış gibi görünmeye çalışıyorlar veya AK Parti'den referans bularak farklı bir görünümle tekrar kamuya girmeye çalışıyorlar. Bunları da biliyoruz. Şimdi ya bu şirketleri satıp parayı yurt dışına kaçırmaya çalışıyorlar veya muvazaalı şekilde devirler ve satışlar yapıyorlar. Yine cemaatin, örgütün elemanı ama sanki normal bir vatandaşa devretmiş veya satmış gibi... Bu noktada bunları alanlar ister muvazaa şeklinde almış olsunlar, ister 'bunlar sıkıştı satıyorlar' diye ucuza almış olsunlar, bu kara para aklama suçuna ortak olmaktır ve teröre açıktan destek vermektir. Onlar da bu suça ortak olmuş olurlar. İyi niyetle uyarıyorum. Soruşturma bağlamında onlar bundan kurtulamazlar."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.