Herkes seferber oldu ama… Yama küçük yırtık büyük!

Başlatılan yardım seferberliğine rağmen, iki yıl üst üste pandemi şartlarından dolayı zor günler geçiren vatandaş, bu yıl da ortalığı kasıp kavuran hayat pahalılığının pençesinde kıvranıyor.

Bir yanda belediyeler, bir yanda Kızılay, bir yanda resmi sosyal yardım kuruluşları, bir yanda hayır yapan dernek ya da vakıflar ve değer yanda da iyiliksever vatandaşlar… Ramazan henüz başlamadan adeta seferberlik ilan ederek, mübarek Ramazanda kimse aç ve açıkta kalmasın, kimsenin iftar sofrası boş olmasın diye on binlerce koli ve on binlerce yardım çeki dağıttılar.

Dağıtılan bu koli ve yardım çekleri özellikle açlık sınırının altında gelire sahip olan vatandaşlarımıza bir nebze de olsa soluk aldırdı. Fakat günden güne artın hayat pahalılığı özellikle de doğalgaz, elektrik ve akaryakıt zamları her şeyi alt üst ettiği için milyonların ümitsizliği katlanarak artıyor. Başta Büyükşehir olmak üzere, tüm ilçe belediyeleri, imkanlarını zorlayıp yardım oranlarını artırmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl Erzurum genelinde 150 binin üzerinde aileye toplamda nakdi ve ayni yardım yapılmışken bu yıl ortaya çıkan bu olağanüstü şartlardan ötürü, yardım yapılması ön görülen vatandaş sayısı en az 300 bin olarak hesap ediliyor. Çünkü bırakın büsbütün işsiz olan insanları asgari ücrete çalışan yahut da emekli on binlerce vatandaşımız da çok ciddi bir geçim sıkıntısı içerisinde.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.