GÜNCEL Haber Girişi : 30 Haziran 2014 18:58

Her yerde onlar!

Her yerde onlar!

Suriyeli dilenciler Erzurum’u istila etti... Camilerin önünde toplanıyor, trafikte araçların önünü kesiyor,  yardım etmeyene hakaret ediyorlar!

ÜLKELERİNDEKİ iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve kampların dışında yaşayan Suriyeliler, son günlerde Erzurum’u adeta istila etti. Başta Cumhuriyet Caddesi olmak üzere, trafik kavşakları ve cami önlerinde dilencilik yapması tepki topluyor. Kendi canlarını hiçe sayarak araçların önüne atlayan dilenciler sürücülere de zor anlar yaşatıyor.  Sokakları mesken tutan Suriyeli dilenciler ısrarcı tavırlarıyla dikkat çekerken, yardım vermeyen vatandaşlara da tepki gösterip hakaret ediyorlar.

ERZURUM’UN trafiği en yoğun olan  Palandöken, Gürcükapı ve İstasyon kavşaklarında trafik ışıklarının bulunduğu ana caddeler ile hastane ve cami önle-rinden eksik olmayan Suriyeli kadınlar, kucaklarına aldıkları çocukları ile kırmızı ışıkta duran araçların önüne geçerek dileniyorlar. Vatandaşlar, her geçen gün önemli bir sorun olarak ortaya çıkan Suriyeli dilenciler için yetkili kurumların çözüm bulmasını bekliyor.

Erzurum’da son günlerde sayıları artan Suriyeliler, cami önleri ve trafiğin en işlek olduğu caddelerde  dileniyorlar. Ramazanla birlikte sayıları her geçen gün artan Suriyeli dilenciler Palandöken Gazetesi objektifine işte böyle yansıdı. Vatandaşlar, soruna çözüm bulunmasını istiyor.


CAMİ ÖNLERİ ve TRAFİK 

KAVŞAKLARINI İSTİLA 

ETTİLER


Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve kampların dışında yaşayan Suriyeliler, başta Cumhuriyet Caddesi olmak üzere, trafik kavşakları ve cami önlerinde dilencilik yapması tepki topluyor. Kendi canlarını hiçe sayarak araçların önüne atlayan dilenciler sürücülere de zor anlar yaşatıyor.  Sokakları mesken tutan Suriyeli dilenciler ısrarcı tavırlarıyla dikkat çekerken, yardım vermeyen vatandaşlara da tepki gösteriyor.


YARDIM VERMEYEN 

VATANDAŞA TEPKİ!


Havuzbaşı, Palandöken, Gürcükapı ve İstasyon kavşaklarında trafik ışıklarının bulunduğu ana caddeler ile hastane ve cami önlerinde görülmeye başlayan Suriyeli kadınlar, kucaklarına aldıkları çocukları, ile kırmızı ışıkta duran araçların önüne geçerek dileniyorlar. Vatandaşlar, her geçen gün önemli bir sorun olarak ortaya çıkan Suriyeli dilenciler için yetkili kurumların çözüm bulmasını bekliyor.


NE KİMLİKLERİ VAR NE 

PASAPORTLARI


Erzurum’da ana caddeler, sokak araları, cami ve hastane önlerinde dilenen Suriyeli çocuk dilenciler Zabıta ve polis ekiplerinin de önemli bir meselesi haline gelmeye başladı. Polis ve Zabıta ekipleri tarafından  toplanan Suriyeliler, kimlikleri, pasaportları ve ikamet adresleri belli olmadığı ve sığınmacı konumunda oldukları için haklarında hiçbir  işlem yapılamadan serbest bırakılıyorlar. 

Cem BAKIRCI/Palandöken