EKONOMİ Haber Girişi : 07 Eylül 2010 03:10

Hekimhan'da Kadir Gecesi Coşkuyla Kutlandı.

Hekimhan'da Kadir Gecesi Coşkuyla Kutlandı.

Malatya /  Hekimhan Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi münasebetiyle iftar ve mevlid programı düzenlendi.

5 Eylül 2010 Pazar günü akşam namazından önce ilçe merkezimizdeki tarihi Taşhan’da düzenlenen iftar yemeğine İlçe Kaymakamımız Nurettin Dayan, Belediye Başkanı Sait Özoğlu, İlçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMi,Hekimhan Belediye eski başkanı Vahit MUTLU,Kocaözü Belde başkanı Gani Karaca, İş adamları Muharrem POYRAZ ve Ali Akyüz, daire amirleri, din görevlilerimiz ve 800 e yakın vatandaş katıldı.

Okunan  Kur’an-Kerimle başlayan iftar programında açılış Konuşmasını yapan ilçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMi konuşmasında şunları söyledi:

Ramazan ayı, Namaz,Oruç, ,Zekat vb. ibadetlerle dolu bir ay olması yanında verilen iftarlar,ikramlar,ziyafetler ve sosyal yardımlarla birliğin, beraberliğin, güzelliğin, kardeşliğin, paylaşmanın ve dostluğun son derece yoğun olduğu Mübarek bir aydır.

Bizim dinimiz sevgi dinidir,kardeşlik dinidir. Ramazan Ayında ,toplumumuzda bu kardeşlik duygusunun daha yoğun hissedildiğini müşahede ediyoruz. Bu akşam şu tarihi mekanda verdiğimiz İftar yemeğindeki amacımız da içerisinde yaşadığımız toplumun birlik ve beraberliğine katkıda bulunmaktır.Yüce Allah’tan bu huzur ortamının milletimiz için devamlı olmasını niyaz ediyorum.Bin aydan daha hayırlı olan kadir gecenizi kutluyorum,emeği geçenler teşekkür ediyorum. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.

Daha sonra Hekimhan belediye başkanı Sait ÖZOĞLU kısa bir değerlendirme konuşması yaparak katılanların kadir gecesi ve yaklaşan bayramlarını tebri etti.

Programda  son konuşmayı yapan kaymakamımız Nurettin DAYAN “ iftar programını hazırlayan müftülük personeline,iftar yemeğinin masraflarını karşılayan  iş adamı Muharrem POYRAZ Bey’e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra iftar yemeklerinin insanların arasındaki birlik beraberlik ve sevgi duygularının gelişmesine vesile olduğunu belirtip katılanların kadir gecelerini ve Ramazan bayramlarını tebrik etti.

İftar programının ardından Köprülü Mehmet Paşa Camiinde kadir Gecesi Programı çerçevesinde yatsı namazından önce vaaz verildi, teravih namazını mütakip mevlidi şerif okundu.Arada verilen molada cemaata çay ve değişik ikramlar da bulunuldu.program saat 24 sıralarında sona erdi