ERZURUM Haber Girişi : 18 Mayıs 2020 01:59

Hedef istihdam 2 BiN

Hedef istihdam 2 BiN
Korona nedeniyle üretime ara verilen 2. Organize Sanayi’ndeki tekstilkentte, Temmuz ayında yeniden işbaşı yapılacak, makinalar tekrar üretime geçecek.
Başkan Mehmet Sekmen, “Eğer araya bu Korona virüs süreci girmemiş olsaydı, Erzurum’a yeni fabrikalar kurulması için sonuç almak üzereydik. İşin peşindeyiz, inşallah bu yaz Erzurum’a yeni üretim alanları kazandıracağız” dedi.

Vali Okay Memiş, dört fabrikaya ilaveten tamamen başta maske olmak üzere, tıbbi malzeme
üretecek olan yeni bir fabrikanın daha üretime başlayacağının müjdesini verdi.

Erdoğan talimat vermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve Vali Okay Memiş ile Büyükşehir
Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in çok özel çabasıyla 2. Organize Sanayi’nde kurulan
tekstil fabrikaları, Temmuz ayında tam kapasite üretime geçecek.

Fabrika sayısı artıyor

Ayda 60 milyon maske ve tıbbi malzeme üretecek fabrikanın yanı sıra, önde gelen giyim firmalarına üretim yapacak üç ayrı fabrikada, Temmuz ayından itibaren yeniden çalışma hayatına geçilecek. Böylelikle beş ayrı fabrikada toplam iki binin üzerinde yeni istihdam sağlanması hedefleniyor.

Vali Okay Memiş, yeni organize sanayi bölgesinin Erzurum ekonomisine çok ciddi bir katkı sağlayacağına işaret ederek, “Mevcut tesisler ve bunlara ilave olarak kurulacak yeni tesisler sayesinde Erzurum yavaş yavaş bir tekstil üssü olmaya gidecek. Bu uğurda son derece olumlu gelişmeler yaşanmakta. Temmuz’dan itibaren Erzurum’da çok güzel şeyler olacak” dedi.



Etiketler : istihdam
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.