SİYASET Haber Girişi : 08 Nisan 2019 13:18

HDPne dedi ki Kürt ‘evet’ dedi?

HDPne dedi ki Kürt ‘evet’ dedi?
Tekman, Karayazı ve Karaçoban'da PKK mı kazandı, devlet mi kaybetti?
Cumhur İttifakı açısından elbetteki bu seçim sonucu, Erzurum özelinde bir "zafer"dir. Lakin o "zafer sarhoşluğu" yüzünden unutulan bir gerçek var: AK Parti Erzurum'un güney ilçelerine bu kadar hizmet etmesine rağmen, Kürt seçmen niye, hiç bir hizmet göremeyeceğini bile bile PKK'nın siyasi ayağı olan HDP'yi tercih etti?
Cumhur İttifakı açısından elbetteki bu seçim sonucu, Erzurum özelinde bir "zafer"dir. Lakin o "zafer sarhoşluğu" yüzünden unutulan bir gerçek var: AK Parti Erzurum'un güney ilçelerine bu kadar hizmet etmesine rağmen, Kürt seçmen niye, hiç bir hizmet göremeyeceğini bile bile PKK'nın siyasi ayağı olan HDP'yi tercih etti? 
Her ne kadar Tekman'da AK Parti'nin itirazı sebebiyle seçim sonucu henüz resmi olarak ilan edilmiş değilse de, görünen odur ki, Erzurum'un güneyinde HDP, en azından Tekman, Karayazı ve Karaçoban'da birinci durumda... Elbetteki seçmenin iradesine saygı duyuyoruz, bize göre yanlış bir tercih olsa da, madem Tekmanlı, Karayazılı ve Karaçobanlı hemşerimiz, HDP'yi tercih etti, yapacak bir şey yok. 
Demokrasi bu değil mi zaten... Ve fakat... Bu üç ilçedeki kıymetli hemşerilerime bir soru sormadan geçemeyeceğim. Dediniz ki, "Bizim tercihimiz HDP'den yanadır" Eyvallah... Besbelli ki bu tercihinizin yerel hizmetlerle bir alakası yok. Alakası olmuş olsaydı eğer, siz de çok iyi biliyorsunuz ki, HDP'nin ne belediye, ne belediyecilik, ne de insanın mutluluğuna dair bir kaygısı yok. 
HDP, Kandil'den aldığı emirleri uygulamayı kendine yegane mesele edinmiş, terör örgütünün şehir ve kasabalarda takım elbise giyerek dolaşan suretinden ibarettir. Yani HDP, "Ben ilçenize içme suyu getireceğim, ben ilçenizin altyapı ihtiyacını gidereceğim, ben ilçenizde eğitimde çıtayı yükselteceğim, ben ilçenize insan gibi yaşamanızı sağlayacak donatılar kuracağım" demiyor; bilakis tam tersini söylüyor. 
Ne diyor HDP? Şunu diyor: "Bana haraç verin, örgüte eleman devşirin, TC'yi zora sokacak eylemler yapın, meşru sistemi sorgulayın, yasalara aykırı eylemlerin içinde olun!" Evet; HDP, PKK'nın ağzıyla tam da bunları söylüyor. İşte daha taze olan Diyarbakır örneği... Halkın iradesi PKK'ya selam olarak armağan edildi! 
Bakıyorum; Tekman, Karayazı ve Karaçoban'da HDP kimleri aday gösterdi ve kimler belediye başkanı seçildi? Kürt kardeşlerimin haberi var mı yok bilmiyorum, ama söz konusu bu üç ilçede de seçilen daha doğrusu en çok oy alan adayların üçü de oğullarını vaktiyle PKK'ya göndermiş ve üçü de PKK saflarındayken öldürülmüş teröristlerin babaları... HDP, aklınca kendi o klişe ifadesiyle, "TC'den intikam almış oldu!" HDP'nin açıkça dediği şudur: "Siz TC olarak PKK'lı öldürüyorsunuz, biz de o PKK'lıların babalarını belediye başkanı adayı ediyoruz ve bizim halkımız da onları başkan olarak seçiyor!" Aynen böyle oldu! 
Tekman, Karayazı ve Karaçoban... Bu insanlar bizim insanımız, senin benim kardeşimiz, birilerimizin akrabası, kimilerimizin gelini ya da damadı, neticede HDP'nin kayığına da binmiş olsalar onlar biziz biz onlarız... 
Yani etle kemik misali... Yargılamak, yok saymak, ötekileştirmek, cezalandırmak, azarlamak ve şaşı bakmak yerine, onlara kulak vermeliyiz, onların gönül tellerine dokunmalıyız ve onlarla aynı dili konuşmaya çalışmalıyız. HDP'nin başardığını koskoca bir devlet ve koskoca bir millet niye başaramasın ki... HDP'nin, PKK'nın figüranı olduğuna dair her türlü belge, bilgi ve tecrübeye sahibiz; burada bir sorun yok. Sorun, bu gerçek böylece ortadayken bizim Kürtlerimiz niye sonu karalık bir yola girdi? 
HDP bu insanlara nasıl bir dünya vadediyor da, biz devlet ve millet olarak bu kardeşlerimize meramımızı bir türlü anlatamıyoruz? Hınıs'ta neler oldu ki, Hınıs halkı PKK figüranı HDP'ye sırtını dönerken Tekman, Karayazı ve Karaçoban aynı adreste durdu? 
Acaba bu tarafta eksik bırakılan, yanlış olan ve halkın gazabına uğrayan kimi davranışlar mı oldu ki, misal; dindarlığın ileri derecede olduğu Tekman'da sevgili kardeşlerimiz, hiç bir hizmet alamayacaklarını bile bile HDP'yi tercih etti? Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet cetveline bakıyorum. 
Gördüğüm şu: Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen geride kalan beş yıl içinde adı geçen bu ilçelere, misal Tortum, Olur ve Narman'dan daha çok yatırım yapıp daha çok hizmet vermiş. 
O halde demek ki mesele, belediye hizmetleriyle alakalı değil. Anlaşıldığı biçimiyle mesele, tamamen ideolojiktir ve Kürtler aleyhine hala devam eden bir yanılgıdır. Tekman, sevgili kardeşim AK Parti milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun ilçesi... 
Zehra Hanım, elbette KürtTürk ayrımı yapan zihniyette olan biri değil, lakin gayet doğal olarak kendi ilçesini de koruyup kolladı ve iktidarın imkanlarından Tekman'a pek çok hizmet gitmesini sağladı. Bunun niye bir kıymet-i harbiyesi olmadı? İşte bu soruya hep beraber cevap aramalıyız. 
Ne Zehra Hanım, kendi ilçesine sırtını döndü, ne de devlet Tortum'a, Tekman'dan daha çok hizmet götürdü... 
Sorun başka bir yerde, işte o sorunu bulup çözmedikçe, Sekmen, Karayazı'nın yollarını altından da yapsa kimse dönüp bakmıyor, ne yazık ki...
Etiketler : hdp
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.