SİYASET Haber Girişi : 31 Temmuz 2015 01:49

HDP'de baraj krizi

HDP'de baraj krizi
7 Haziran 2015'te yapılan genel seçimlerde yüzde 13 oyla 80 sandalye kazanan HDP için tehlike çanları çalıyor.
7 Haziran 2015'te yapılan genel seçimlerde yüzde 13 oyla 80 sandalye kazanan HDP için tehlike çanları çalıyor. Son yapılan ankete göre HDP'ye oy verenlerin yüzde 35'i bu kararından pişman. Olası bir seçimde HDP'nin barajı geçmesi zor görünüyor.
 7 HAZİRAN seçimlerinde "Türkiye partisi olacağız" sözüyle diğer partilerden oy alarak yüzde 13 gibi beklentilerin üzerinde bir oyla Meclis'e giren HDP'nin, seçim biter bitmez maskesini indirerek terörü yüceltmesi, ardından da PKK terör örgütünün çok sayıda güvenlik görevlisini şehit eden saldırılarının gelmesi, HDP'ye oy veren seçmeni pişman etti.
 HDP'YE oy verenleri pişman eden en önemli unsurun ise HDP'li yöneticilerin kışkırtmasıyla seçim sonrasında yükselen gerginlik ve terör örgütünün saldırıları olduğu belirtiliyor. Türkiye'nin önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden ORC'nin Başkanı Mehmet Murat Pösteki'nin paylaştığı çarpıcı anket sonuçlarına göre, HDP'ye oy veren seçmenin  yüzde 35'inin bu tercihinden dolayı pişmanlık yaşadığı ortaya çıktı.
Etiketler : hdp
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.