GÜNDEM Haber Girişi : 28 Ekim 2015 08:30

Hayvancılıkta şaha kaldıracak proje

Hayvancılıkta şaha kaldıracak proje
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'un, 250 dönüm arazi üzerine inşa edilecek, üstü kapalı 3000 -3500 civarında küçükbaş ve bin civarında büyükbaş canlı hayvan ticaretinin yapılabileceği Avrupa'nın en modern Hayvan Borsası'na ka
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'un, 250 dönüm arazi üzerine inşa edilecek, üstü kapalı 3000 -3500 civarında küçükbaş ve bin civarında büyükbaş canlı hayvan ticaretinin yapılabileceği Avrupa'nın en modern Hayvan Borsası'na kavuşacağının müjdesini verdi.

2016 yılında tamamlanacak

ET ve Süt Kurumu Erzurum Kombina Müdürlüğü'nün altındaki kahvehaneleri ziyaret ederek, besicilere tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerini anlatan Sekmen; Kurum olarak çiftçilere yönelik önemli hizmetleri hayata geçirdiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Erzurum'un en büyük Canlı Hayvan Borsası'nın ihalesini yaptık, inşaatına başlıyoruz. 250 dönüm arazi üzerine güzel bir Canlı Hayvan Borsası yapıyoruz. Üstü kapalı olacak. Kışın besicileri soğuktan kurtaracak muazzam bir proje? Laz Komu'nun orada olacak. Orada 250 dönüm araziyi istimlâk ettik, projesini çizdirdik. İnşallah önümüzdeki yıl bitireceğiz. 3000-3500 civarında küçükbaş, bin civarında büyükbaş hayvan rahatlıkla borsaya girecek. Otu, yemi, oteli, bankası, alışveriş yeri, restaurantı hepsi içerisinde olacak" dedi. Ayrıca Büyükşehir tarafından yaptırılan Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi inşaatının bittiğini belirten Sekmen, "Avrupa'nın en modern et kombinasını yaptık. Buradaki kombinayı da oraya taşıyoruz. En modern makineleri koyduk, çoğunu Avrupa'dan getirdik. Bunları bu şehirde hayvancılığı geliştirmek için yapıyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.