ERZURUM Haber Girişi : 14 Aralık 2015 08:07

Hayvan bakımevi 2015'te ziyaretçi akınına uğradı

Hayvan bakımevi 2015'te ziyaretçi akınına uğradı
Ziyaretçisi artan Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin, 2014 yılında 660 olan ziyaretçi sayısı, 2015 yılında ciddi bir artış göstererek 13 Aralık itibari ile 2 bin 740'a yükseldi.
Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi 2015 yılında ziyaretçi akınına uğradı. 2008 yılı sonunda sokak hayvanlarına sahip çıkmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 2015 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in hassasiyetleri ile çok ciddi bir ivme kazandı. Buna bağlı olarak ziyaretçisi artan Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin, 2014 yılında 660 olan ziyaretçi sayısı, 2015 yılında ciddi bir artış göstererek 13 Aralık itibari ile 2 bin 740'a yükseldi. 
Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, ilimizdeki ilk ve orta öğretim ile üniversite öğrencileri, öğrenci kulüpleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve toplumumuzun her kesiminden insanımızın ziyaret ettiği sosyal bir merkez haline geldi. Bakımevinin temizliği, hayvanlara sunulan şartların huzur ve refah içerisinde oluşu, tüm bu ziyaretçi toplulukları tarafından takdir ile karşılanıyor. Ayrıca, Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü tarafından, gelen ziyaretçilere ikramlarda bulunularak, sıcak bir atmosferin oluşturulması da sağlanıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, Erzurum'a daha modern ve sosyal bir bakımevi kazandırmak için çalışmalara aralıksız devam ediyor. Avam projesi hazırlanan yeni bakımevinin projelendirme çalışmaları ise bitmek üzere. 2016 yılı sonuna kadar bitirilmesi düşünülen Yeni Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kedi ve köpek dışında kanatlı hayvanlar, tavşanlar, at ve eşekler ile yaban hayatına da bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunulacak. Kurulacak olan tam teşekküllü operasyon merkezi tüm muayene ve operatif işlemlere cevap verebilecek. Oluşturulacak konferans ve eğitim salonu ile çocuk oyun alanlarında ziyaretçilere hayvan sevgisi aşılanacak ve hayvanlar hakkında eğitici bilgiler verilecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.