GÜNDEM Haber Girişi : 06 Nisan 2022 22:13

Haydi çocuklar tekne orucuna

Haydi çocuklar tekne orucuna
Yakutiye, kaybolmaya yüz tutan bir geleneği yaşatmak için seferber oldu…

Birbirinden etkili ve kaliteli sosyal hizmetlere imza atan Yakutiye Belediyesi, Ramazan vesilesiyle de, artık yeni neslin çok da bilmediği “tekne orucu” geleneğini hatırlatıyor.

Henüz oruç tutabilecek erişkinliğe gelmemiş çocukların sırf Ramazanın bereketinden istifade etmesi ve oruç tutmaya alışması için yarım gün şeklinde tutulan oruca verilen bu isim, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’ın özel çabasıyla, belediyenin ciddi sosyal çalışmalarından birisi oldu. Yakutiye Belediyesi, yarın şehir genelinde tam 400 çocuğa iftar verecek.

Ancak bu iftar elbette ki öğlen saat 12 gibi açılacak ve çocuklar sahurdan öğlen 12’ye kadar tuttukları orucun ödülünü almış olacak.

Baştan sonra Yakutiye Belediyesi Başkan Danışmanı Cengiz Tosun tarafından organize edilen etkinlikte, Başkan Uçar çocuklarla vakit geçirecek, onlara Ramazanın ehemmiyetini anlatacak, ayrıca belediye tarafından geliştirilen kukla ve Hacivat-Karagöz gösterisi de sunulacak. - Palandöken

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.