SPOR Haber Girişi : 07 Kasım 2013 10:47

Hayatını ANLATTI

Hayatını ANLATTI

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı ve Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü  Fatih Çintimar, Özel Aziziye Koleji’nde konferans verdi. 

Erzurum’un önemli eğitim kurumlarından biri olan Özel Azizile Koleji tarafından düzenlenen “Ufuk Turu Projesi” prognamının bu haftaki konuğu Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar oldu. 

Çintimar, Aziziyeli öğrencilere sporculuk yaşamından kesitler anlattı. Atletizme bir lokantada garson çalışırken, şahit olduğu bir kros yarışması esnasında başladığına işaret eden Çintimar, “Lokantada garson olarak çalışırken, o esnada bir atletizm yarışması olduğunu gördüm ve kendimi bir anda atletizmin içinde buldum. Atletizm sporuna başlayınca, hayatın her noktası ile mücadelem de başladı” dedi. 

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, öğrenciler ile yaptığı söyleşi de, ilk uluslar arası başarısının Milletler Kupası’nda geldiğini belirterek, “Milletler Kupası Atletizm Yarışların’nda ilk uluslar arası başarımı elde edip Milletler Kupası Şampiyonu olunca, bana İstanbul yolu gözüktü. O zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, beni İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da görmek istediğini söyledi. Avrasya Maratonu’nda da şampiyon olunca, adeta dünyalar benim oldu. O şampiyonluğu hiçbir zaman unutamam” diye konuştu.

KAR, ERZURUM’UN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Çintimar, Erzurum’da GHSİM Müdürü olarak göreve ilk geldiği yılın Mart ayında yağan yaklaşık iki metre yükseklikteki karın, Erzurum’un kaderini değiştirdiğine işaret ederek, “O zaman Genel Müdürümüz olan Mehmet Atalay, Erzurum’a gelmişti. Kendisi bana ‘Fatih bey,Üniversiade aday olalım’ dedi. 

Heman o dönem Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız olan Mehmet Ali Şahin’i aradık ve kendisi bize hemen baş vuru yapmamız için talimat verdi. 

2011 rüyası böyle başladı ve mutlu sonla da bitti. İnanıyorum ki, Erzurum mevcut potansiyeli ve kış turizmindeki gelişimi ile daha adından çok söz ettirecek bir il olacak” dedi.

Çintimar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı olarak da ekip ruhu ile çalışıp başarılı olacaklarını belirtti. 

Özel Aziziye Koleji Okul Müdürü Hasan Basri Tokcan, konferansın ardından Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çitimar’a teşekkür ederek, çiçek verdi.

Palandöken