GÜNDEM Haber Girişi : 08 Haziran 2017 12:29

Hayaline kavuştu

Hayaline kavuştu
Yıllarca normal doğum yapabilmek için hastane hastane dolaşan Saadet Koçak, 9 yıl aradan sonra Özel Buhara Hastanesi'nde hayalini gerçekleştirdi.

Yıllarca normal doğum yapabilmek için hastane hastane dolaşan Saadet Koçak, 9 yıl aradan sonra Özel Buhara Hastanesi'nde hayalini gerçekleştirdi.

3 çocuk annesi Saadet koçak daha önce 2 çocuğunu zorunlu olarak sezaryenle dünyaya getirmişti. Koçak, 3'üncü çocuğu Ömer Asaf'ı normal doğumla dünyaya getirmenin heyecanını yaşıyor. Uzun uğraşlar sonunda normal doğum yapmayı başaran anne Koçak, bu başarıyı Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Gül Demet Say Kömeç'in sayesinde elde ettiğini belirtti.

Mucize oldu

Normal doğum yapmanın bir mucize olduğunu dile getiren Koçak, "Çok büyük bir hayalimdi normal doğum yapmak. Tabii bunu hayal eden birçok kadın var. Ben başardıysam onlar da başarabilir.  Tabii bunda doktorumun da faydası çok büyük. Bana destek olmasıydı, belki de cesaret edemezdim normal doğum yapmaya" dedi.

İnanılmaz bir duygu

Baba Aydın Koçak ise, eşinin yıllar sonra normal doğum yapmasının inanılmaz bir duygu olduğunu dile getirdi. Baba Koçak, "Diğer iki çocuğumuz sezaryenle doğduğu için, 3'üncüsünü normal doğurtabilmek için çok hastane gezdik. Buhara Hastanesi'nde bize çok yardımcı oldular. Bize destek oldular, çok şükür yavrumuz sıkıntısız bir şekilde dünyaya geldi.  Bundan sonrası için içimiz rahat. Hedefimiz 5 çocuk" diye konuştu.

Hastanın gayreti önemli

Özel Buhara Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Gül Demet Say Kömeç de, normal doğum için hastanın gayretinin önemli olduğunun altını çizdi.  Kömeç, "Hastamız yapacağına inandı ve başardı.  Hastamız 2 kez zorunlu olarak sezaryenle doğum yapmasına rağmen normal doğumu seçti. Sezaryanle doğum riskli. Bir kere karın açılıyor, zaten bütün ameliyatların riski vardır. Bununla birlikte karıniçi yapışıkları oluşuyor ve buna bağlı olarak ağrılar olabiliyor. Bunların yanı sıra idrar kaçırmalar olabiliyor vs." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.