GÜNDEM Haber Girişi : 08 Ağustos 2023 07:00

Havalimanına alternatif yol!

Havalimanına alternatif yol!
Büyükşehir tren yolu alt geçitli köprülü kavşak ve bağlantı yolu yapımına başlandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ulaşım projelerine bir yenisini daha ekledi.

Terminal Caddesi ve çevresindeki trafik yoğunluğunu en asgari seviyeye indirmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi, yeni bir bağlantı yolunun yapımına başladı.

Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi yanında inşa edilen tren yolu alt geçitli köprülü kavşak ve bağlantı yolu ile birlikte Terminal Caddesi ve Havalimanı güzergâhında oluşan yoğunluk da tamamen bitmiş olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kent merkezi için önemli bir ulaşım aksının yapımına başladıklarını belirtti.

Başkan Sekmen, “Tren yolu alt geçitli köprülü kavşak ve bağlantı yolu ile birlikte Yıldızkent, Yenişehir, D260-21 Erzurum-Erzincan Karayolu ile Erzurum Havalimanı yolunu birbirine bağlayacak olan yeni bağlantı yolumuz 610 metre uzunluğunda, köprü genişliği ise 18 metredir. Tren yolu genişliği de 15 metre olarak planlandı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarımız ve Erzurum Büyükşehir Belediyemizin işbirliğinde yapılacak olan tren yolu alt geçitli köprülü kavşak ve bağlantı yolumuz inşallah iki aya tamamlanacak” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ahmet tekin 08 Ağustos 2023 11:13

    sanırım yine üniversite arazsine göz koymuşlar. üniversite arazisine göz koyanları allaha havaleediyorum. Yazıklar olsun size. orada yüzlerce hobi bahçesi var stadın önündeki boş yolu kullanmayıp illa araziye tecavüz etmenin bunun sebebi nedir. sayın valim niçin araştırmıyorsunuz.

  • ahmet tekin 08 Ağustos 2023 08:18

    bu yol nereye çıkış yapacak çıkış noktası alt geçit mi olacak hiçbiri belli değil. zaten orada yol vardı taa etü ye kadar iniyordu ve mükemmel bir yoldu. niye boşu boşıuna iahle açıyorsunuz. paralar saçıp savuruyorsunuz. devlet bu işe engel olmalı var yolu kapatıp yeni yol açmak devlet adamlıgıyla bagdaşmaş.

  • halis demir 08 Ağustos 2023 07:13

    terminal caddesinin yükü mng avm yüzünden artmıştır. cadde artık bu yükü kaldıramıyor çünkü avm nin yeri yanlıştı. tüm şehri mahvetti. sebep olanları Allaha havale ediyorum. türkiyede hiçbir şehirde olmayan kullanışlı bir otogarı kaldırıp ovaya götürmek vatana ihanettir. Yeni yol ise tam bir garabettir. üniversitenin trafiğini artırmak ve işleri arapsaçına dönüştürmek için birebirdir. yapılması gereken rte fuar alanının diğer tarafından yolu vurmaktı ama sekmen 50 seneye mal olacak hatalı işler yaptı. o yolu yapmaktan vazgeçin . en son kütüphanenin yanından açtığınız yol da1 veya 2 araba geçiyor geçmiyor.