EKONOMİ Haber Girişi : 30 Ağustos 2023 08:26

Hasat bayramı yapıldı

Hasat bayramı yapıldı
Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce geleneksel "Hasat Bayramı" yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü koordinasyonunda düzenlenen Geleneksel Hasat Bayramı coşku ile kutlandı. Törene AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Keskin, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Yardımcısı Ahmet Kılıç, Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çiftçi ve üreticiler katıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hububat ekili arazide geleneksel 'Hasat Bayramı' coşkuyla başladı. Dualarla başlayan trende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Erzurum'da hasat bayramının iki ayrı dönemde yapıldığını ifade ederek, hayvancılık sektöründe Kurban Bayramı'nın ilk hasat bayramı olduğunu, bugünlerde de tarımsal üretimin hasadının yapıldığını ve bu iki dönemin Erzurum için büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Hasat bayramında çiftçinin bir yıllık alın terinin karşılığını aldığını vurgulayan Akar, “Erzurum 800 bin üzerinde büyükbaş, 1 milyon 100 bin küçükbaş hayvan varlığının yanında 4,5 milyon dekar tarım arazisi, 1,5 milyon dekar mera alanıyla gerçekten çok önemli bir tarımsal üretim potansiyeline sahiptir. 1,5 milyon dekarda hububat üretimimiz var. 1 milyon dekara yakın yem bitkisi üretimimiz, 34 bin dekar alanda patates, 55 bin dekar alanda ayçiçeği, 21 bin dekar alanda da şeker pancarı üretimi yapılmaktadır. Sadece hububatta bu seneki hasıla beklentimiz yaklaşık 410 bin ton. 286 bin ton civarında buğday 120 bin ton civarında da arpa-çavdar hasıla beklentimiz var. Erzurum'da 2 milyon ton üzerinde kaba yem üretimi var.” dedi.

Halk oyunları ekibinin bar gösterisi yaptığı hasat bayramı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının konseri ile devam etti. Ardından 3 biçerdöverle, buğday ekili arazide hasada başlandı. AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz ile diğer katılımcılar da biçerdöverlere binerek hasat yaptılar.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.