SİYASET Haber Girişi : 23 Mart 2009 11:12

Hannoverde Çanakkale Coşkusu

Hannoverde Çanakkale Coşkusu
Hannover Başkonsolosluğu Din hizmetleri Ataşeliği tarafından organize edilen Çanakkale şehitlerini anma programı  20 mart 2009 cuma günü akşamı gerçekleşti.
Program Hannover,de büyük bir salon da düzenlendi.Katılımın yoğun olduğu program istiklal marşı ve ardından Kur-an tilaveti ile başladı.
Daha sonra DİTİB genel sekreteri Ali İhsan Ünlü açılış konuşması yaptı.Konuşmanın ardından günün ehemmiyetini ve önemi ile ilgili kısa bir konuşmada Hannover din ataşesi sn Seyfi Bozkuş yaptı.


Programa   konuşmacı olarak Türkiye,den davet edilen eğitimci yazar Salim Dağ Çanakkale savaşlarında ecdadımızın, ne zorluklarla büyük bir iman ile bu savaşın nasıl kazanıldığını anlattı.Anadolu halkının kadın, erkek,yaşlı,genç demeden vatan uğruna bir daha dönmemek üzere Çanakkale,ye gittiğini slayt sunumlarıyla konuklara anlattı.
 


Oldukça duygulu anların yaşandığı programda Hannover Merkez Camii Türk Tasavvuf Musiki korosuda Çanakkale türküleri okudular.Programda ayrıca zeybek oyunu,ve çocukların seslendirdiği ilahiler şiirler de sunuldu.Din hizmetleri Ataşesi sn Seyfi Bozkuş konuşmacı Salim Dağ'a programa katıldıkları için teşekkür edip çiçek verdi