GÜNDEM Haber Girişi : 17 Kasım 2013 22:12

Hanımlar Çarşısı hizmete açıldı

Hanımlar Çarşısı hizmete açıldı

Bölgenin ve Erzurum’un ilk ve tek bayanlara özel “Hanımlar Çarşısı”hizmete açıldı. Hanımlar Çarşısının çevre düzenlemesi de, oto park, çocuk oyun gurupları ve dinlenme alanları ile dizayn edilecek. Palandöken Belediyesi’nin Kadınlara yönelik başlattığı sosyal projelerden birisi olan ve kadınların sosyal - ekonomi hayat içinde daha aktif rol almasını amaçlayan proje Erzurum’da ve bölgesinde ilk ve tek olan bayanlara özel “Nenehatun Hanımlar Çarşısını” hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Göreve geldiğimiz günden bugüne yaptığımız tüm çalışmalarımız ve hizmetlerimizin merkezin de hep insan olmuştur. Yaklaşık beş yıldır hizmet ediyoruz. Erzurum’un ilk ve tek olan Engelsiz Yaşam Merkezini hizmete açtık. Sayın Başbakanımızın adını taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi ilçe halkını hizmetine sunduk. 20 yılda ilçeye 123 dönüm yeşil alan kazandırılırken biz 5 yılda 100 dönüm yeşil alan kazandırdık. Günü birlik değil standartları yüksek 2.5 milyon metrekare asfalt serdik. İlçe de ilk defa kamulaştırma yapan ve kentsel dönüşümü gerçekleştirerek Erzurum’da hep ilkleri yaşatan belediye olduk. Bugünde yine bir ilki daha gerçekleştirerek “ Milli Kahramanımızı olan Nene Hatunun adını taşıyan ”Hanımlar Çarşısını” hizmete açmanın gururunu, sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hanımlar için yaptığımız bu çarşı Belediyemizin öz kaynaklarıyla inşa ederek yaklaşık 2 milyon TL mal oldu. Hanımlar Çarşısı kapalı alan olarak 2 bin 500 metrekareden oluşuyor. İçerisin de 21 iş yeri, havuz, dinlenme alanı, kafeterya, yönetim odası gibi bir alışveriş merkezinin de bulanan tüm aktiviteler bu çarşıda yer alıyor. Hanımlar Çarşısını çevre düzenlemesi de oto park, çocuk oyun gurupları ve dinlenme alanları ile dizayn edilecek. Nene Hatun Hanımlar Çarşısı ilçemize ve şehrimize bir ilk olacak olan bu hizmetimiz hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

BAŞKAN BULUTLAR, İKİ MÜJDE DAHA VERDİ

Belediye Başkanı Bulutlar konuşmasını son bölümünde ilçe halkına da iki müjde verdi. Bulutlar, ”Unutmadan şunu da belirtmeden geçemeyeceğim Yunus Emre Mahallesine yaptığımız ve Başbakanımızın adını taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksinin bir benzerini de Yıldızkente yapacağız. Burada yaptığımız Hanımlar Çarşısını da bir benzerini Yunus Emre Mahallesine yapacağız. Arsamız da hazır projemizde. Yeter ki Allah’u Teâl⒠hayırlısıyla bizlere fırsat versin. Yaptık yine yaparız Allahın izniyle” diye konuştu.

Hanımlar Çarşısını açılışını ardından davetlilerle birlikte Belediye Başkanı Bulutlar, hanımların çalıştırdığı iş yerlerini tek tek gezerek hayırlı olsun temennisin de bulundu.