ERZURUM Haber Girişi : 15 Aralık 2016 11:51

Halep protestosu

Halep protestosu
ESTP önderliğinde, Halep'te yaşanan zulme yönelik, Lalapaşa Camii'nde kılınan namaz ve dua sonrası Cumhuriyet Caddesi'nde protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.
Rusya ve İran destekli Şii Milislerin saldırılarıyla kuşatma altında olan Halep'in sesini duyurmak adına bir adımda Erzurum Sivil Toplum Platformu'ndan geldi. 
Lalapaşa Camii'nde kılınan namaz ve yapılan dua ardından Cumhuriyet Caddesi'nde Erzurum Sivil Toplum Platformu önderliğinde yapılan protesto yürüyüşü, halkında katılımıyla coşkulu bir hal aldı.  Yürüyüşte, "Katil Rusya Suriye'den defol!" ve "Rusya İran El Ele Yürüyorlar Cehenneme" şeklinde sloganlar atıldı. Cumhuriyet Caddesi'nde başlayan yürüyüş İran Konsolosluğu'na kadar devam etti. Konsolosluğun önünde yapılan açıklamada, "Kıblesi kıbleniz, kitabı kitabınız, peygamberi peygamberiniz olduğunu iddia ettiğiniz Müslüman Suriye halkını katletmeye son verin. Katlettiğiniz kadınlar, çocuklar, yaşlılar ahrette sizin yakanıza yapışacak ve Hz. Ali ile birlikte sizden hesap soracaktır. Katiller arasına katıldınız. Ey İran! Rusya ile iş birliği yaparak elinize bulaştırdığınız Müslüman kanları yüreğinize kadar yükselecek ve sizi boğacak." denildi. Yapılan açıklamalar, sık sık tekbirler ve "Zalimler için yaşasın cehennem!"  türündeki sloganlarla kesildi. Halep protestosu, dua ve sloganlarla son buldu.
Mariye ÇELİK

Etiketler : halep
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.