EKONOMİ Haber Girişi : 08 Haziran 2010 21:14

Hafızlık Karadeniz Bölge Yarışması Giresun da Yapıldı

Hafızlık Karadeniz Bölge Yarışması Giresun da Yapıldı

2010 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen Hafızlık, Ezanı ve Kur'anı Kerimi Güzel Okuma yarışmasının üçüncü aşaması olan bölge yarışmalarında Hafızlık Karadeniz Bölge Yarışmasına Giresun ev sahipliği yaptı.

06 Haziran 2010 Pazar günü Seyyit Vakkas Camii'nde öğlen namazından sonra yapılan yarışmaya Giresun, Amasya, Çorum, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat ve Trabzon'dan toplam dokuz yarışmacı katıldı.

Vatandaşların yoğum ilgi gösterdiği yarışmada İl Müftüsü Necati Akkuş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi  Yard. Doc. Dr. Hayrettin Öztürk, Giresun İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni H.İbrahim Sarıtaş, Trabzon Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Alaettin Derman ve Hasan Kazancı’dan oluşan jüri heyetinin değerlendirmeleri sonucu oluşan yarışma sonuçları şöyle:
 
  • 1. Mustafa Demir – Samsun
  • 2. Hasan Bedirhan – Amasya
  • 3. Kazım Kuzyurt – Sinop 

...

Yarışmada birinciye 7, ikinciye 5, ve üçüncüye 3 çeyrek altın verildi. Ayrıca bütün yarışmacılara takım elbise, ayakkabı gömlek ve kravat hediye edildi.

Yarışma birincisi Mustafa Demir 15 Ağustos 2010'da Kütahya'da yapılacak olan  Hafızlık Türkiye yarışmasında karadeniz bölgesini temsil edecek.