GÜNCEL Haber Girişi : 16 Kasım 2008 18:40

Hacı Eşyalarının Adrese Teslim Döneni başladı

Hacı Eşyalarının Adrese Teslim Döneni başladı

Kutsal topraklara gidenlerin hurma ve hediyelik eşya getirme çilesi artık bitti. PTT, hacıların istedikleri eşyaları Mekke ve Medine'de kabul edip, Türkiye'ye getirmeye başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, PTT Genel Müdürlüğü ve Gümrük Müsteşarlığı arasında yapılan anlaşmayla; kutsal topraklara gidenlerin eşyaları PTT Kargo tarafından taşınmaya başlandı.

Mekke ve Medine'den yola çıkarak dün itibarı ile Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan giriş yapan TIR'lar, Adana Gümrük Müdürlüğü'ne, oradan da Adana PTT Kargo Müdürlüğü'ne getirildi. Burada giriş işlemleri yapıldıktan sonra barkot sistemiyle il il ayrıldı. Daha sonra yine barkot sistemiyle eşyalar TIR'lara il il yerleştirildi. İlk hacı eşyası, dün gece adrese teslim edilmek üzere yola çıktı. Bugün de gelen 7 TIR'daki eşyalar, adreslerine teslim edilmek üzere yola çıkacak.
PTT Adana Başmüdürü Mahmut Akbal, "Hacı Eşyalarının Türkiye'ye Nakli Projesi" kapsamında yeni başlanan uygulamaya büyük ilgi gösterildiğini söyledi. Hacıların yurda gönderdikleri malzemelerin, yurdun her tarafına ulaşımını sağladıklarını anlatan Akbal, bunun için personel takviyesi yaptıklarını dile getirdi. Gönderdikleri eşyanın takibini kolaylıkla yaptıklarını dile getiren Akbal, hacı adaylarının Adana'ya ulaşan kolilerinden en fazla hurmanın dikkat çektiğini ifade etti. Gönderilerin büyük titizlikle alınıp, bilgisayarlı takibinin yapıldığını anlatan Akbal, her türlü karışıklığın önüne geçildiğini dile getirdi. Müftü Mehmet Barış da, PTT'nin kargo hizmetiyle hacıları büyük bir dertten kurtardığını bildirdi. Barış, kurumlar arası işbirliğiyle gerçekleştirilen uygulamaya hacıların ilgi göstereceğini dile getirerek, bu sayede hacıların ibadetlerini gönül huzuruyla yapmalarına da katkı sağlandığını anlattı.

İHA