GÜNCEL Haber Girişi : 15 Aralık 2008 12:54

Hacı Alışverişinden 1 Milyar Dolar Gelir Bekliyor

Hacı Alışverişinden 1 Milyar Dolar Gelir Bekliyor
Suudi Arabistan'ın hac ibadetini tamamlayan hacıların dönüş öncesi yapacağı alışverişlerden yaklaşık 1 milyar 100 milyon dolarlık gelir elde edeceği bildirildi.

Dubai'de basılan Gulf News'te çıkan habere göre, dünyanın dört bir tarafından gelen 2.5 milyondan fazla hacının akraba ve arkadaşlarına aldığı seccadeden süs eşyasına kadar birçok kalem ürün için 4 milyar riyal (1.1 milyar dolar) harcayacağı tahmin ediliyor.

Esnafa göre Kurban bayramı sırasında özellikle Mekke ve Medine şehirlerinde altın satışlarında önemli bir artış gözleniyor. İslami desene sahip altın ürünlerine daha çok talep olurken bu iki şehirde bayramda 210 milyon dolarlık altın satışı olduğu söyleniyor.

Hac ibadetinin tamamlanmasının ardından hacılar, ülkelerine dönmeden önce Medine'ye uğrayarak Mescid-i Nebevi'yi de ziyaret ediyor. Bu ziyaret neticesinde Medine'nin yanı sıra modern alışveriş merkezlerinin bulunduğu Cidde'deki ticari hayatta da canlılık gözden kaçmıyor. Cidde, uluslararası havaalanı nedeniyle yabancı hacılar için önemli bir geçiş noktası olma özelliğine sahip.

Havaalanında, ülkelerine dönen hacıların yanlarında valizler dolusu halı, kilim, seccade, misk, parfüm, tesbih ve hemen her tür hediyelik eşya ile bidonlarda zemzem suyu götürdükleri gözlemleniyor.



(CİHAN)