EKONOMİ Haber Girişi : 18 Eylül 2010 18:44

Hacı adaylarına tavaf provası

Hacı adaylarına tavaf provası

Ankara Müftülüğünce hacı adaylarına yönelik düzenlenen seminerde, Kabe maketi ile tavaf provası yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve acentalar aracılığıyla başkentten hacca gidecek 6 bin 100 hacı adayına yönelik seminerlerin ilki bugün Kocatepe Camisi'nde yapıldı.

Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer, seminerde yaptığı konuşmaya, tüm hacı adaylarının ibadetinin mübarek olmasını dileyerek başladı. Hac ibadetinin en iyi şekilde yerine getirilmesini sağlamak amacıyla bu seminerleri düzenlediklerini belirten Özer, hacı adaylarından seminerlere devam etmelerini istedi.

Özer, 40-45 kişilik hacı adayı gruplarından bir din görevlisinin, 5-7 kişilik gruplardan da kafile başkanının sorumlu olacağını anlatarak, "Görevli arkadaşların yaşı ne olursa olsun size aktardığı bilgilere uyalım" dedi.

Kardeşlik ilişkileri içinde kutsal topraklara gidip gelmenin önemine değinen Özer, hac ibadetinin kimsenin kalbini kırmadan ve kul hakkı yemeden yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Özer'in hac ibadeti hakkında genel bilgi vermesinin ardından, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ali Yıldırım, hacı adaylarını sağlık konusunda bilgilendirdi. İhrama nasıl ve ne zaman girileceğinin anlatılmasının ardından hacı adayları, Kabe maketi etrafında tavaf provası yaptı.