SİYASET Haber Girişi : 03 Aralık 2008 15:02

Hacı adayları Sevr Mağarası'nda

Hacı adayları Sevr Mağarası'nda
 
Çeşitli ülkelerinden kutsal topraklara gelen 3 milyon dolayındaki hacı adayı, bir taraftan ibadet ederken, bir yandan da kutsal mekanları gezerek zamanlarını değerlendiriyor.

Ziyaret edilen yerler arasında Mekke'nin 5 kilometre güneyinde yer alan Sevr Mağarası da bulunuyor. Kafileler halinde araçlarla Sevr Dağı'nın yürüyüş başlangıcına gelen hacı adaylarından bazıları dua okuyup geri dönüyor. Binlerce hacı adayı ise zorlu bir tırmanışın ardından mağaranın bulunduğu tepeye ulaşarak Hz. Muhammed (S.A.V) ve Hz. Ebubekir'in Medine'ye hicreti sırasında saklandığı mağarayı ziyaret ediyor.

Hz. Muhammed'in (S.A.V) Mekke'den Medine'ye hicreti sırasında Hz. Ebubekir ile birlikte müşriklerden gizlendikleri ve üç gün kaldıkları yer olarak bilinen mağaraya yaklaşık 2 saatlik zorlu bir yürüyüşten sonra ulaşan hacı adayları, ziyaret sırasında mağaranın bulunduğu alandan görülebilen Harem-i Şerif'teki Kabe'ye dönerek namaz kılıp dua okuyor.

İslam tarihindeki önemli yerlerden biri olarak bilinen mağaranın önündeki aşırı yoğunluk nedeniyle hacı adayları zaman zaman içeri girmede zorlanırken, burada hatıra fotoğrafı da çektiriyor.

AA